www.car.cz
 

Sports Car Challenge přivítal Most
     15.5.2007 18:06 - Vladimír Rožánek


Při druhém závodním víkendu v Mostě, kde se opět závodilo v sobotu i v neděli, jsme bohužel viděli trochu chudší pole, než na Hockenheimringu.

 

Ke startu na mostecké trati bylo připraveno jen 13 účastníků a dva odpadli již během tréninkových jízd. Zumsteina a Uhlinga jsme tak na startu neviděli.

 

Gerd Beisel si při prvním závodě počínal skvěle a s PRC SC98 BMW 3,2ltr. porážel i Payra na novém voze PRC LM07 BMW 3,2. Ten po celou dobu předváděl, že potíže má hlavně v zatáčkách a to na mostecké zatáčkovité trati znamená velký handicap, ale Beiselovi nedal nic zadarmo. Až na konci závodu Beisel svému pronásledovateli ujel a připsal si plné body. Druhý skončil Payr a bronzový stupínek obsadil Karl Heinz Matzinger na PRC Honda CN. Ten také zvítězil v divizi 1 pro vozy do 2000ccm3. Stříbro v první divizi patřilo Hallauovi s MRP Honda a bronz v divizi 1 zajel Haberkorn z Francie s Normou Honda CN.

 

V tréninku na druhý závod se nedařilo Payrovi a patřilo mu až šesté místo na roštu s novým PRC LM07. Pěkný čas zajel Fischer s PRC BMW 3,0 a ve druhé kvalifikaci vyjel čtvrté místo.

Do první zatáčky však již pilotoval svůj vůz po letmém startu Payr, dokázal se vynikajícím startem prodrat až do čela závodu, kde zůstal po celou dobu závodu, i když mu zle zatápěl právě vítěz prvního klání Beisel na PRC SC 98 BMW 3,2ltr.. Gregor Fischer měl smůlu, dobrý tréninkový čas nedokázal zúročit, když zůstal se svým PRC zaklíněný mezi vozy v retardéru, hned po startu, nakonec mu patřilo až 10. místo. Zvítězil tedy Payr, před Beiselem a třetí místo opět patřilo prvnímu muži v první divizi Rakušanu Matzingerovi. Hezký souboj na trati předváděla dvojice Münch-Haberkorn, ze které nakonec úspěšnější byl navrátilec Haberkorn. Z vozů GT startoval v Mostě jen Dragoun na Porsche 997 GT3.

 

Výsledky European Sports Car Challenge Most:

 

Sobota:

G.Beisel (D) PRC SC 98 BMW 3,2ltr. D2

W.Payr (F) PRC LM07 BMW 3,2ltr. D2

K.H.Matzinger (A) PRC Honda CN D1

G.Hallau (D) MRP Honda CN D1

Y.Haberkorn (F) Norma Honda CN D1

 

Neděle:

W.Payr (F) PRC LM07 BMW 3,2ltr. D2

G.Beisel (D) PRC SC 98 BMW 3,2ltr. D2

K.H.Matzinger (A) PRC Honda CN D1

P.Kormann (D) PRC SC BMW 2,5 D2

M.Schultis (D) PRC 07 CN Honda D1

 

Další díl seriálu Sports Car Challenge uvidíme 16.-17. Června v Brně při FIA WTCC, kde bude jistě startovat více vozů, protože je to velmi atraktivní závod.

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 07


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge Most © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose