www.car.cz
 

Martin Hudec na Lužické skončil v lese
     17.5.2007 09:55 - tisková zpráva


S Martinem o „slicky či média, to je to, oč tam běželo …“

Když budu parafrázovat Hamletovu otázku ,,být či nebýt” na “slicky či média, to je to, oč tam běželo …” tak tím v kontextu s níže uvedeným rozhovorem a o víkendu konanou Rally Lužické hory není potřeba nic dodávat, snad jen: Povětrností podmínky byly toho dne příznivé. Posuďte sami: Slabá studená fronta tři sta padesát čtyři šestnáct, tři sta padesát čtrnáct, tři sta čtyřicet osm deset. Výška, tlak, teplota, rosný bod: tři sta pět, tisíc dvacet jedna celých, jedna desetina, dvanáct, jedna. Lepší počasí si pořadatelé závodníci a diváci skutečně nemohli přát. (český genius Jára Cimrman)

S jakými ambicemi jsi vstupoval do rally na severu Čech, po Valašce (krásné 25. místo absolutně a druhý ve třídě)?
Martin: Chtěl jsem dojet další závod kvůli velké licenci, ale také jsem si to chtěl hlavně užít a zajet i nějaký rychlý čas.

Martin toho nemá opravdu v rally moc odjetého, jak vás přesvědčil aby jste usedla vedle něj a četla mu “noty”? Je to trošku odvaha si sednout k pilotovi který má více zkušeností z motorek-nemyslíte?
Zdenka: Popravdě řečeno, dala nás dva dohromady Péťa Mynářová. Musím říct, že jsem byla překvapena. Martin má solidní základ, o rozpisu ví hodně, s autem si rozumí a je to pohodový člověk. Jeho přístup se mi líbí, dost přemýšlí a z odjetých kilometrů si bere vše, co nabízejí. Myslím, že toto si přinesl právě z motorek. S takovým člověkem je radost spolupracovat.

On boardy posádky zde

Video z Lužické rallye 2007 zde

Soutěž pro vás začala velice solidně dokonce jste měli na “dostřel” Pavla Dohnala jedoucího s podstatně modernější a lepší technikou, popravdě čekali jste, že se budete nahánět s takovým autem jako je lancer?
Martin: Na to jsem ani trochu nemyslel, že je někde před námi nějaký lancer. Od rána jsem byl rozhozený z defektu na 1. RZ a velice špatné volbě pneumatik na 3. a 4. RZ, kde byl odložen start kvůli nehodě a mezitím přestalo pršet a trať dokonale oschla, což pro nás na mokrých pneu nebylo dobré.
Zdenka: Nevím, zda neměl Pavel Dohnal nějaký problém. Spíš jsem sledovala situaci v naší třídě.

Co se stalo na RZ5?
Martin - z pohledu pilota:
Stal se přesný opak než na 3. a 4. RZ. Přejezd jsme jeli za svitu slunce na suchém asfaltu se slickama a jak nám na startu 5. RZ ukazovali 30 sekund, tak začalo pršet. Mě to na šotolině strašně baví, zatáhli jsme a hned ze začátku šotolinového úseku jsme měli jednu krizovku s brzdama, to jsme ještě zvládli, ale tu další už ne. Horizont do pravé 4 v lese, utekl nám zadek, přetočilo nás to a vrazili jsme na vnitřní straně zatáčky čelně do stromu. Nám se naštěstí nic nestalo, ale auto je dost rozbité.

Zdenka - z pohledu mitfáry: Asi je třeba vzít to naše zápolení s počasím od začátku. Myslím, že zkušenosti právě z Lužických hor se Martinovi hodněkrát vyplatí. Na první rundu jsme měli obuto dobře, ale asi 2km první vložky jsme dojížděli na defektu. Pak s tím, že všude lilo, jsme obuli mokré. Před RZ3 vznikla časová mezera, ve které se počasí rapidně změnilo. Přestalo pršet a díky větru a slunci byly cesty během chvilky suché…

Na Frýdlantské vložky jsme obuli suché gumy a do rezervy vzali raději média. Hlášení z tratí nám naši volbu jen potvrdilo. Přijeli jsme do časové kontroly před RZ5 a spustil se liják. Vidím to jako naši smůlu. Nestihli bychom přehodit předek za média, která jsme vezli v rezervě. Škoda. Takže co se stalo na RZ5? Uklouzlo to. Slicky, šotolina a déšť - to opravdu nejde dohromady.


Kdy plánujete návrat k rally (plány do budoucna)?
Martin: Nejspíš až na Vyškově, jinak určitě nebudu chybět na závodech v enduru. Ambice do budoucnosti? Dostat se na Mezinárodní motocyklovou šestidenní do Chile a vyjet si Mezinárodní licenci a sednout za volant Lanceru, nejlépe na nějaké šotolinové rally.
Zdenka: Jako divák odjíždím na Rally Sardinia. Aktivně - doufám, že mi neuteče RS v Tišnově, ale to záleží dost na mém zaměstnavateli…

Děkuji za rozhovor, přeji brzké uzdravení a hodně mnohem lépe strávených sobotních odpolední, jak na rally, tak v soukromém životě.
Zdenka: I já děkuji a přeji všem krásné dny plné pohody, ať závodnické, či jiné.
Martin: Díky a těším se, až se zase setkáme na nějakých závodech. Ahoj

Rozhovor připravil: Roman Kašpárek (a  emk.cz)


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye , foto Jiří Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose