www.car.cz
 

Marcus zvýšil svůj náskok na Kyperské rallye
     tisková zpráva


Kyperská rallye (13. – 16. 5. 2004)
 
Limassol 15. května 2004 - Na nejlepší cestě k vítězství na Kyperské rallye je po druhé etapě Marcus Grönholm. Dnešní den zakončil na prvním místě s náskokem 22 sekund na druhého v pořadí. Necelých sto ostrých kilometrů ho dělí od prvního vítězství s 307 WRC. Jeho týmový kolega Harri Rovanperä dokončil druhý den na páté pozici, na kterou klesl po problémech s převodovkou.
 
Dnešní etapa se skládala ze šesti rychlostních zkoušek rozdělených do dvou kol po třech. RZ11 ale byla pro problémy s množstvím diváků zrušena.
 
Marcus ráno odstartoval s náskokem deseti sekund. Do vedení se dostal již na včerejší čtvrté rychlostní zkoušce. Jeho 307 WRC byla po celý den naprosto spolehlivá, jediným problémem byly během dopoledních vložek dvě pneumatiky svlečené z ráfku. Takový problém ale potkal i další jezdce. Marcus jel rychle, ale spolehlivě a za úkol měl udržení své vedoucí pozice i do posledního dne.
 
Dnes to byl velmi dobrý den,“ řekl Marcus. „Takový typ soutěží nepatří k mým oblíbeným, protože tratě jsou velmi pomalé, zatáčkovité a je tu velké vedro. Auto se ale v těchto podmínkách cítí dobře a já doufám, že zítra náš náskok udržíme. Je to velmi zrádná soutěž, nikdy tu nemůžete mít nic za definitivní, dokud nejste v cíli. Zítra se budeme snažit jet bez chyb a šetřit auto, jak to jen bude možné. Současně si ale musíme být jisti, že naše tempo bude dostačující pro udržení vedení. A to nebude jednoduché.“
 
Harri začínal den jako druhý v pořadí. První den předvedl výborný výkon, ale již od dnešní první ranní vložky ho postihly problémy s převodovkou, když vůbec nemohl zařadit druhý rychlostní stupeň. Podařilo se mu dostat vůz do poledního servisu, ale výměna převodovky se naneštěstí nepodařila v časovém limitu a Harri obdržel penalizaci 30 sekund.
 
Zrušení dlouhé odpolední zkoušky snížilo jeho šance na vylepšení pozice. Přesto zůstává na slušném pátém místě a je odhodlaný podat zítra výborný výkon.
 
„Je velká škoda, že jsme měli problémy, protože jinak jsem si byl jistý, že pojedu tak rychle, abych udržel druhé místo,“ řekl Harri. „Ačkoli jsem zklamán, není ještě nic ztraceno. Zítra máme hodně práce, protože se budeme snažit získat co nejvíce bodů.“
 
Průběžné pořadí po 2. etapě
1. Marcus GRÖNHOLM 3:33:02.0
2. Sébastien LOEB +22.9
3. Markko MÄRTIN +33.6
4. Carlos SAINZ +1:20.3
5. Harri ROVANPERÄ +2:06.0
6. Mikko HIRVONEN +4:44.9
7. Janne TUOHINO +8:37.8
8. Petter SOLBERG +9:30.5
9. Henning SOLBERG +10:26.3
10. Andreas TSOULOFTAS +28:45.7
 
tisk info
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose