www.car.cz
 

Antonín Podvalský na Lužické při svém druhém startu na „bedně“
     18.5.2007 15:04 - tisková zpráva


 

Velmi pěkného výsledku dosáhl ve svém, teprve druhém soutěžním startu chebský jezdec Antonín Podvalský. Navigován již zkušeným spolujezdcem Jiřím Strossem vybojoval s výborně fungující Hondou Civic Vti týmu Sparrow v Thermica Rally Lužické hory druhé místo v kvalitně obsazené třídě N2.

 

Premiérový start v Okříškách přinesl Antonínu Podvalskému pěkné šesté místo ve třídě. Snažil se především sbírat zkušenosti a vyvarovat se chyb. Na sever Čech už vyráželi Tonda s Jirkou s cílem více potrápit zkušenější soupeře a pokusit se o útok na stupně vítězů.

 

Do Hrádku jsme s Tondou dorazili ve čtvrtek večer. Po vyzvednutí itineráře a absolvování administrativní přejímky jsme zakotvili v restauraci Kamelot, přímo na náměstí. Bylo zde už mnoho dalších posádek, které zabraly téměř všechny židle u stolů, ale Jirka Hladík nám místo držel.

 

Po dobré zábavě a přenocování jsme ráno v osm hodin vyrazili k seznamovacím jízdám. Vše probíhalo bez problémů, kromě skoku mezi svodidla na druhé erzetě. Ten byl na náš treninkový vůz VW Bora až příliš. Naštěstí to přežil,“ popsal průběh krátce před startem Jirka.

 

Sobotní ráno posádkám výrazně zkomplikoval hustý a nepřetržitý déšť. Chebsko-budyňská posádka zahájila šestým časem ve třídě. Třetím časem na druhé vložce se jí podařilo postoupit o místo vpřed. Třetí erzetu poznamenala havárie Jakuba a Zdeňka Brázdových.

 

Zahájili jsme opatrně. Jakmile jsme se však dostali na šotolinu, přišla první menší krize a Tonda byl ve svém živlu. Každým kilometrem se sžíval s hondou stále více. Třetí erzeta nám sedla skvěle až do chvíle, kdy jsme přijeli k hořícímu plynu a už na plech ohořelé hondě. Nebyl to vůbec hezký pocit.

 

Stáli jsme tam dvacet minut a hasiči nikde. Dorazili jsme k nehodě jako třetí posádka a za námi přijelo ještě pět aut. Následoval pokyn z ředitelství, abychom se vrátili proti směru erzety a pak se přemístili k následující vložce. Na startu panoval totální chaos. Například všechna auta z poháru byla před námi. Hlavní však je, že posádka Jakuba a Zdeňka Brázdových vyvázla bez zranění. Rád bych jim tímto popřál brzký návrat na závodní tratě,“ vyjádřil se k nepříjemnému okamžiku Jirka.

 

Na čtvrté vložce postihla Tondu s Jirkou smůla. Hned po startu udělali defekt a ztratili více než minutu.  V první levé šest do pravé pět jsme prorazili levé přední kolo a jeli celou erzetu bez gumy. Bylo to pro nás zklamání. Tonda se snažil jet rychle i po ráfku, ale ztráta rostla. Plán do dalšího pokračování tak byl jasný. Jet co nejlepší časy a zkusit se opět prokousat pořadím co nejvýše,“ zmínil Jirka důvod pádu ze čtvrtého na páté místo.

 

 

Cíl se podařilo splnit už na páté rychlostní zkoušce. Tonda s Jirkou jí ve své třídě vyhráli. Vzhledem k odstoupení Josefa Černohorského a Martina Hudce postoupili na třetí místo.

 

„V okolí Frýdlantu se nám velmi dařilo. Na páté vložce jsme do toho šli naplno. Oběma nám sedla skvěle a Tonda jel na šotolině jako Bůh. Ve stopce jen se smíchem řekl: „To je mazec“. Při pohledu na časy jsme si říkali, že to není špatné. Pohybovali jsme se mezi lancery. Pak jsme zjistili, že jsme byli ve třídě nejrychlejší,“ mě Jirka skvělý pocit z vyhrané erzety.

 

V závěru soutěže, již za slunečného počasí, se po problémech Ladislava Henzla posunuli Tonda s Jirkou na konečné druhé místo ve třídě. Poslední vložky byly pro nás super a bez sebemenší krize. Když jsme stáli ve frontě před servisem a čekali na svůj čas, jel okolo Ladislav Henzl s ulomeným zadním kolem. Vzápětí nám přišla esemeska, že jsme druzí. Byly to skvělé závody. Tonda se uvedl parádně a už se těším na další soutěž,“ dodal spokojený Jirka Stross. Jeho dalším startem s Tondou by měl být Tišnov. Na Bohemii se pak představí vedle Václava Dunovského.

 

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz


 
 
Fotogalerie:   Sports Car Challenge v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose