www.car.cz
 

FIA GT3: Nezaviněná havárie v Rumunsku zastavila Erika Janiše. Obě lamba zrušena!
     19.5.2007 21:58 - tisková zpráva


Obrovská smůla potkala Erika Janiše a Jaromíra Jiříka v Bukurešti, kde druhým podnikem pokračuje šampionát evropské série FIA GT3. Po druhém Janišově čase v první kvalifikaci přišla vážná havárie ve druhém měřeném tréninku. To byl v Lamborghini Gallardo rakouského týmu s berg racing Jaromír Jiřík. Pilot nehodu přečkal ve zdraví, vůz je ale vážně poškozen.

To znamená, že duo nenastoupilo do dnešního závodu a ani zítra se na startu neobjeví. Co se stalo? Krátce před koncem druhé kvalifikace zůstal na městské trati v rumunské metropoli stát vůz českých mladíků Martin Matzkeho – Jiřího Skuly. Pro poruchu převodovky. Následně na vyteklém oleji havaroval Brit Ben Collins s Ascari. Narazil do gallarda české dvojice a zůstal stát napříč úzké dráhy.

Jiřík, který v tu chvíli držel šesté kvalifikační místo a řítil se k místu nehody, viděl stojící vůz až na poslední chvíli. Srážce už nešlo zabránit. Jezdci jsou v pořádku, obě gallarda jsou však ve stavu, který nedovolí start dnešním závodě, stejně tak i v zítřejším.

Erik Janiš: „Je to velké zklamání. Já byl v kvalifikaci druhý, Jára Jiřík se také držely výborně a pak tohle. Nikdo z nás to nemohli ovlivnit. Jakmile zůstala auta po bouračce na trati, maršálové nemávali žlutými vlajkami, takže můj kolega nevvěděl, co jej za rohem čeká. Byly to vteřiny, či spíš jejich zlomky.“

FIA GT3, průběžné pořadí po 2. z 10 závodů (dnešní výsledky kvůli zmatkům s dojezdem do cíle nebyly vydány)
1. Vannelet (Fr.) 20
Moser (Švýc.) 20
2. Von Gartzen (Něm.) 8
E. Janiš 8
Jiřík 8
3. Lagniez (Fra.)6
Makowiecki (Fra.)6
Navarro (Fra.) 6
Dubrulle (Fra.) 6
Internet: www.fiagt3.com

Harmonogram FIA GT3 v Bukurešti
Neděle 20. května
11.45 – 12.45  závod 2
Internet: www.bucharest-ring.com
Livetiming: www.mstworld.com

FIA GT3 EUROPEAN CHAMPIONSHIP
5.-6. 5. Silverstone (Brit.)
19.-20. 5. Bukurešť (Rum.)
23.-24. 6. Monza (It.)
22.-23. 9. BRNO
9.-10. 11. Dubaj (SAE)
Internet: www.fiagt3.com

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose