www.car.cz
 

Bratři Vojtěchovi v Brně se stříbrem a bronzem.
     tisková zpráva


Rozhodla jediná chyba

Druhé a třetí místo odvážejí posádky OMV Rally Teamu z brněnské Autotec Rally. Jediná chyba Štěpána Vojtěcha s Michalem Ernstem na poslední RZ rozhodla o tom, že výsledek nebyl ještě lepší. „Jednoduše jsem byl moc rychlý. Po prvním průjezdu tam bylo vytaháno hodně nečistot a auto se svezlo mimo trať. Mezičasy ukazovaly, že bychom mohli vedení udržet, ale nedokázali jsme to vybojovat,“ konstatoval v cíli Štěpán Vojtěch. Celou soutěž se přetahoval s Václavem Pechem o desetinky a po RZ4 se dostal do vedení, o které ho připravila až zmiňovaná chyba.

Samozřejmě mne to dost mrzí, stalo se to asi 3 km před koncem RZ. Na druhou stranu jsem spokojen, že auto fungovalo až na drobnosti bez problémů. Poškození po výletu mimo trať nejsou škody nijak velké, víceméně se jedná o sériové karosářské díly,“ doplnil Štěpán. Jeho start na blížící se Seat Rally Český Krumlov není ohrožen.

Tomáš Vojtěch s Miroslavem Fantou začínali pomaleji. Na vině ovšem byla technika. „Na první rundu jsme zvolili špatnou mapu centrálního diferenciálu, což se projevilo především při brždění. Na druhou rundu jsme mapu změnili a bylo to mnohem lepší. I časy se zlepšily, ale ztráta na první dvě místa byla příliš velká. Na poslední RZ jsme jeli vyloženě na jistotu, bylo tam vytaháno hodně nečistot a navíc nám po celou soutěž někde unikal olej a tekl na výfuk, takže šel do auta pořád slabý kouř,“ shrnul soutěž ze svého pohledu Tomáš.


Brněnský start tak byl úspěšným funkčním testem před dalším dílem MMČR v Českém Krumlově, kde se na startu objeví opět obě posádky OMV Rally Teamu s Peugeoty 206 WRC.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose