www.car.cz
 

Michal Dolák jede ze Zolderu s pěti body
     21.5.2007 19:15 - Vladimír Rožánek


       Ačkoliv jezdec na této trati nikdy nestartoval, dařilo se mu lépe, než na úvodním podniku v Barceloně, kde vybojoval jen 2 body. Belgický okruh v Zolderu zrovna nepatří mezi nejpříjemnější, ale Michal Dolák se s ním seznámil vcelku dobře. Do měřeného tréninku jel však jeho vůz až mezi slabšími piloty a jeden z nich před Dolákem sestřelil bariéru z gum, a tak si náš pilot trochu rozhodil geometrii vozu, ale zajel slušný 11 čas.

V prvním závodě Michal dostal několik ran a výsledkem kvalifikačního závodu pak bylo 12. místo z 25 vozů na startu. V pohárovém závodě se mu dařilo lépe a osmé místo znamenalo příslib dalších evropských bodů i v neděli. Při sobotním závodě byl Michal jedním z nejlepších pilotů, kteří ještě používají loňské motory, ostatní disponují novějšími motory Common rail, s jiným a účinnějším vstřikováním. Za jeho zády nakonec zůstal jak Joseph Adua, tak i dřívější mistr Evropy Stuart Oliver na MANu.

Nedělní kvalifikace přinesla CarDo Racing Teamu další body v podobě devátého místa a Dolákovi souboje s Aduou zvedali ze sedadel nejednoho diváka, však také taháč utrpěl několik zářezů. Pohárový závod však body nepřinesl, na vině tentokráte byl mezikus mezi restriktorem a turbem, kde si i přes věškerou kontrolu před závodem, motor přisával vzduch.

Výsledky FIA TRC Zolder:

Sobota:

Kvalifikační závod -

Bösiger, Hahn, Albacete – 12. Dolák


Pohárový závod -

Bösiger, Vršecký, Albacete – 8. Dolák


Neděle:

Kvalifikační závod -

Bösiger, Hahn, Koerber – 9. Dolák


Pohárový závod -

Bösiger, Hahn, Albacete – Dolák dsc.


Celkově, po dvou odjetých závodech patří mosteckému Dolákovi 12. místo se 7 body.


Vláďa Rožánek

Foto: CDRT a.s.


 
 
Fotogalerie:   Michal Dolák v Zolderu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose