www.car.cz
 

Rodinný dobrodruh - nový SEAT ALTEA FREETRACK.
     22.5.2007 23:33 - tisková zpráva


  • První allroad španělské značky
  • Pohon všech kol, motory 2.0 TFSI (200 k) nebo 2.0 TDI (170 k)
  • Multimediální systém pro cestující vzadu v základní výbavě
 
Na nadcházejícím autosalonu Barcelona Motor Show, která se koná od 7. do 17. června, představí SEAT svůj první allroad – Altea freetrack. Po premiéře stejnojmenné studie na letošním jarním autosalonu v Ženevě, tak bude v Barceloně představena definitivní verze, která příjde na trh již v létě. Souběžně bude Altea freetrack představena i na autosalonu v Brně, který se koná ve stejnou dobu.
 
S novým modelem absolvuje SEAT svůj debut ve třídě SUV, která se za poslední roky významně zvětšila. Nová Altea freetrack je jedním z několika kompaktních jednoprostorových automobilů na trhu, který přiváží jednoznačný off-road vzhled a motory o výkonu až 200 k. Tento rys ukazuje dynamický charakter nového modelu značky SEAT, jejíž slogan „auto emoción“ funguje stejně dobře na silnicích jako mimo ně.
 
Exkluzivní terénní vzhled
 
Nový model, vycházející z vozu Altea XL, dostal výrazně odlišný design exteriéru, který zajistily ochranné plastové díly kolem celé karoserie, nový přední a zadní nárazník. Tyto prvky propůjčují rodinnému vozu drsný a robustní image a současně chrání karoserii při jízdě mimo silnice.
 
Vnější vzhled je zvýrazněn také novými 17palcovými koly z lehkých slitin, určenými výhradně pro tento model, a pneumatikami s vyšším profilovým číslem. Altea freetrack má také o 40 mm větší světlou výšku než Altea XL, díky níž snáze zvládá všemožné terénní překážky.
 

Nejlepší výkony

Altea freetrack bude dodávána s pohonem všech kol s mezinápravovou elektronicky řízenou spojkou Haldex, který zajišťuje nepřetržité rozdělování hnacích sil v závislosti na aktuálních trakčních podmínkách. Při běžné jízdě je točivý moment motoru přenášen na přední kola, zatímco je-li potřeba zvýšit účinnost přenosu hnacích sil na vozovku, může být až 50 % síly motoru přenášeno zadními koly.
 
Jedním z mimořádných rysů nové Altey freetrack je paleta motorů s výkonovými parametry, které nový model značky SEAT dělají nejdynamičtějším rodinným SUV na trhu. Zážehový motor 2.0 TFSI s výkonem 200 k a vznětový 2.0 TDI s výkonem 170 k odpovídají za spolehlivé překonávání vzdáleností i překážek na cestách všech druhů.
 
Novinka s motorem 2.0 TFSI dokáže jet rychlostí až 214 km/h, zrychluje z 0 na 100 km/h za 7,5 s – a přitom v kombinovaném jízdním cyklu dosahuje spotřeby paliva jen
9,4 l/100 km. Freetrack s motorem 2.0 TDI dosahuje nejvyšší rychlosti 204 km/h, zrychluje z 0 na 100 km/h za 8,7 s a průměrně spotřebuje 6,8 l/100 km jízdy.
 
Nová Altea freetrack si přitom zachovává většinu vlastností modelu Altea XL, a to zejména co se velikosti interiéru a přepravní kapacity týká. Se zavazadlovým prostorem o objemu 593 l dokáže freetrack přepravit vše potřebné pro celou rodinu, koníčky a další aktivity ve volném čase.
 
Zadní sedadla jsou mimořádně prostorná a přizpůsobivá aktuálním potřebám, když mohou být například o 16 cm posunuty vzad pro zvětšení prostoru pro nohy cestujících a při současném zachování více než dostatečného zavazadlového prostoru.
 

Multimediální zábavní systém je standardem

Altea freetrack se bude prodávat s jedinou úrovní výbavy, která bude obsahovat vše, co by mohli zákazníci na cestách potřebovat.
 
Nejméně obvyklou položkou sériové výbavy je nový multimediální zábavní systém, který obsahuje LCD obrazovku s úhlopříčkou 7 palců, uchycenou na stropě a konektor RCA, který umožňuje připojení k DVD přehrávači, videohrám, notebooku nebo MP3 přehrávači. Tímto způsobem je pak hudba reprodukována prostřednictvím palubního audiosystému.
 
Altea freetrack také zavádí do modelové řady nové standardní okenní clony, které zůstávají ukryty uvnitř dveřní výplně nejsou-li využity a umožňují tak nerušený výhled z ven z vozu.
 
K dalším sériovým položkám výbavy vozu Altea freetrack patří klimatizace, dešťový senzor, automatické svícení, parkovací asistent, tempomat, palubní počítač nebo autorádio s CD a MP3 přehrávačem a ovládáním pod volantem. Standardními bezpečnostními prvky freetracku jsou pochopitelně stabilizační systém ESP, šest airbagů, elektromechanický posilovač řízení a kontrola tlaku v pneumatikách.
 
Navrženo, vyvinuto a vyrobeno ve Španělsku
 
Nová Altea freetrack byla navržena a vyvinuta ve vývojovém středisku SEAT Technical Centre v Martorellu, kde pracuje více než tisícovka vysoce kvalifikovaných zaměstnanců na nových automobilech značky SEAT.
 
Výroba poběží výhradně v provozech SEAT v Martorellu, v jednom z nejmodernějších a nejsnáze přizpůsobivých automobilových závodů. V současné době se zde vyrábí modely Ibiza, Córdoba, Altea, Altea XL, Toledo a León.
 
 
Světový šampionát cestovních vozů WTCC je spolu se seriálem F1 a rallyovým mistrovstvím WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice.
 
Více informací o Shakiře najdete na http://www.catch-the-fever.cz/
 
PR

 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D4 - foto Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose