www.car.cz
 

Do Mostu o víkendu zamíří švýcarský okruhový výkvět
     23.5.2007 00:32 - tisková zpráva


Po startu závodní sezóny v polovině května pokračuje program dění na Autodromu Most dalším zajímavým víkendem. Ve dnech 25. – 27. května se na zdejší trati a v boxech objeví účastníci Mistrovství Švýcarska v závodech automobilů na okruzích. Šampionát bude doplněn několika dalšími zajímavými závody. Fanoušci motoristického sportu, kteří budou mít tentokrát přístup i do parkoviště závodních strojů, se mají rozhodně na co těšit.

 

Úroveň švýcarského mistrovství je tradičně vysoká. V jeho rámci se jezdí jednak poháry Renault Clio Cup a Renault Classic Cup, ale také klasické mistrovské závody automobilů různých značek, dělených podle kubatur. K vidění dále budou hned dvě formulové kategorie. Jednak Formel Lista Junior a bohatě obsazená Formel Renault 2.0, kde startují i dva nadějní čeští piloti Adam Kout a Jakub Knoll.

 

Z doprovodných závodů je nutné zmínit se například o populárním UHSport Divinol Cupu, kde pravidelně bojuje a také boduje hned několik českých jezdců. Jmenovat lze Martina Zajíčka z Braňan u Mostu, který s upravenou Škodou Octavia pravidelně sbírá vavříny.  Je držitelem loňského mistrovského titulu a do Mostu přijíždí po prvním podniku na Hockenheimringu jako vedoucí jezdec průběžného pořadí.

 

Lahůdkou pro diváky budou ovšem také vložené závody rakouského okruhového mistrovství, z nichž rozhodně stojí za zmínku Formel 3 Cup a Porsche Classic car Kumho Trophy 2007.

 

Víkend bude každopádně nabitý napínavou podívanou. Už v pátek od 9,00 se jedou první volné tréninky a potrvají až do 18,00. Také v sobotu i v neděli se začíná v devět dopoledne a končí v šest večer.

 

Jak už zaznělo, diváci budou mít možnost přístupu do paddocku, za který v pátek a v sobotu zaplatí 80,- korun a v neděli 140,- korun. Přístup na divácký svah bude možný právě z parkoviště závodních strojů a to podchodem pod závodní dráhou, který je na konci boxů za medical centrem.  

 

(22.5. 2007)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D4 - foto Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose