www.car.cz
 

IPS: Savoldi a Pavlík s Lucchini SR2 v Adrii sedmí a třetí
     23.5.2007 09:08 - tisková zpráva


Italsko-český tým MP prototipi corse se o minulém víkendu zúčastnil druhého dílu premiérového ročníku italského seriálu závodů sportovních prototypů Italian Prototype Serie (IPS), který se konal na okruhu Adria Raceway.

 

Jezdci Mirco Savoldi a Michal Pavlík si s vozem Lucchini – Alfa Romeo nakonec připsali první letošní body za 7. místo celkově a rovněž 3. místo ve třídě SR2, přičemž konečný výsledek byl ovlivněn lehkou havárií v samém závěru hodinového závodu.

 

V průběhu letošního roku se budou v týmových vozech Lucchini a Picchio vybavených motory Alfa Romeo (Ellegi Motori) objevovat vedle již zmíněného špičkového italského jezdce Mirca Savoldiho (vítěz světového poháru v letech 2002 a 2003 a 24h v Daytoně 2003, absolutní mistr Itálie v závodech do vrchu 1997, vše na vozech Lucchini) a českého jezdce Michala Pavlíka, jenž je zároveň manažerem týmu, ještě příležitostně další český jezdec Bohumil Pfeifer a také zkušený italský specialista na prototypy Giacomo Bertola.

 

 

Další závod IPS se jede 17. června na okruhu v Mugellu. Měl by svým charakterem vyhovovat větším vozům třídy SR2 daleko více, než krátká, úzká a technicky náročná Adria Raceway, zvýhodňující spíše subtilní vozy skupiny CN.

 

 

 

 

 

 

Tisková informace IPS 2007 _1

 

V Brně 22. května 2006

 


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007, foto Martin Straka, BPA

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose