www.car.cz
 

Druhý sprint v Brně Červenka ozdobil mistrovským stříbrem
     tisková zpráva


Prošlápnutý pedál brzdy Červenku v cestě za dalším úspěchem nezastavil

Po vítězství v Rallye Vysočina, která v polovině března zahajovala sedmidílný seriál mistrovství České republiky v jednodenních automobilových soutěžích, si Pavel Červenka s Janem Krečmanem na své konto připsali další úspěch v Autotec rallye, jenž byla druhým podnikem šampionátu. V brněnské soutěži posádka týmu Křenek motorsport s automobilem Mitsubishi Lancer Evo VI vybojovala mistrovské body za osmé místo v absolutním pořadí a stříbro v klasifikaci produkčních vozů.


Druhá příčka v hodnocení skupiny dvojici Červenka - Krečman patřila již po prvním měřeném úseku, ale vzhledem k tomu, že vedoucí pozici opanoval zahraniční soupeř, v klasifikaci českého šampionátu byla posádka na prvním místě. Po absolvování třetí z celkových osmi rychlostních zkoušek sice Červenka s Krečmanem na chvíli z první příčky sestoupili, ale na dalším úseku se opět dostali do vedení, které si drželi i na začátku druhé půle rallye. "Potěšilo mě slunečné počasí a sucho.

Začátek soutěže se nám povedl, jeli jsme bez chyb a v pohodě. Ve vyrovnané bitvě jsme měli mírně navrch a to nás potěšilo," konstatoval spokojeně pětadvacetiletý jezdec, ale zároveň prozradil, že v servisu museli mechanici řešit problém s brzdami. "Mimo rychlostní zkoušku jsem prošlápl brzdový pedál a měl obavy, že kvůli tomu budeme muset odstoupit. Naštěstí se potíže podařilo vyřešit, nezastavilo nás to a pokračovali jsme dál," uvedl dále Červenka.

Vedoucí pozici ve skupině produkčních vozů v hodnocení českého mistrovství ovšem posádka nakonec neudržela. Po šesté rychlostní zkoušce Červenka s Krečmanem klesli na druhé místo, na němž také s desetivteřinovým odstupem na vítěze soutěž dokončili. "Souboj o prvenství v klasifikaci šampionátu se ve druhé části rallye vystupňoval. Ovšem zatímco soupeři zvýšili své tempo, my jsme jeli se stejným nasazením jako v první půli soutěže. Více jsme už zrychlit nemohli, leda, že bychom začali riskovat, ale to jsme nechtěli," vysvětlil karlovarský pilot a dodal: "Další vítězství jsme sice nezískali, ale i třetí místo, respektive druhé v hodnocení českého šampionátu, považuji za velký úspěch. Dojeli jsme si pro další mistrovské body, po dvou soutěžích jsme ve skupině na čele průběžného pořadí a to je podstatné."


Motor Sport Media MSM 2000


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose