www.car.cz
 

Konec trápení Čechů v portugalské Evóře
     3.6.2007 09:05 - tisková zpráva


OffROADSPORT CZ - konec trápení v Evóře

Rali Transiberico dnes pokračovala třetí etapou, tedy čtvrtou a pátou RZ. Každá z nich měřila více jak 220 km. Oběma kraloval Carlos Sainz, který také vede celkové pořadí s velkým náskokem.

Na 175 km skončilo i naše želízko v ohni, posádka OffROADSPORT CZ týmu Zapletal – Janáček, když se definitivně zastavil motor jejich Mitsubishi.

Poté co se do závodu po poruše brzd vrátil Colin McRae, řádně sekunduje továrním týmům a v dnešních testech byl druhý a třetí za zmíněním „El Matadore“ a v páté ještě za Nani Romou s Mitsubishi EVO! Bohužel po nedokončené druhé etapě ztrácí s penalizacemi příliš mnoho a tak spíše testuje a vychytává mouchy na Nissanu Navara se kterým se pravděpodobně vydá na příští ročník Rallye Dakar.

Jeho zkušenosti jsou pro mechaniky teamu Overdrive jistě cenné. Další cenné zkušenosti také nasbíral náš český tým OFFROADSPORT CZ, který se zde sice od začátku trápil, ale každý kilometr najetý na evropských a světových soutěžích se hodí. Proto se tým rozhodl pokračovat i dnes v soutěži, přestože se nepodařilo zjistit příčinu problému s elektronikou motoru.

Motor postupně ztrácel sílu, až se dnes zastavil a posádka byla nucena odstoupit ze soutěže. Nyní ji čeká dlouhá cesta domů a příprava vozu na následující víkend, neboť se jede další závod Maďarského mistráku.

Pokud budete chtít vidět dakarské auto na vlastní oči a navštívíte Autosalón v Brně, můžete jej potkat na stánku časopisu Svět Motorů, kde bude vystavené od 10.-14. 6.

Jak dopadla Rali Transiberico se dozvíte na www.ralitransiberico.com.

Více informací o týmu a fotogalerii nejen z aktuálního Portugalska najdete po víkendu na stránkách www.offroadsport.cz.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   D4 nad 2000ccm3 z Mostu © V Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose