www.car.cz
 

Michal Bursa v rozpáleném Le Mans dojel na 24. místě
     tisková zpráva


Motocyklový závodník Michal Bursa absolvoval druhý závod letošní sezóny, když na francouzském okruhu Bugatti u města Le Mans nastoupil do závodu BMW Motorrad BoxerCup.
Nad francouzským okruhem vládlo po oba dva dny, na které byl tento podnik naplánován (14. - 15. května), velké teplo, které v odpoledních hodinách, kdy se kvalifikace a závod BMW Boxer Cupu konaly, rozpalovaly zcela nový asfalt, jenž byl připravený pro účastníky třetího závodu Mistrovství Světa silničních motocyklů, v jehož rámci se konají i závody motocyklů německé továrny BMW. Michal Bursa odcestoval do Francie s cílem dobře si zazávodit se svými soupeři, případně získat i nějaký bodík.
 
 Bohužel zcela nový asfalt způsobil brzké ojetí pneumatik, které měly ve druhé kvalifikaci za následek pád, po němž byl motocykl dost poškozený. I přes veškerou snahu technického personálu, se nepodařilo do sobotního závodu motocykl kompletně opravit.
V závodě Michal přesto bojoval ve skupině, která jela těsně za bodovanými pozicemi. Souboj sedmičlenné skupiny mnohdy nadchl přítomné diváky, kterých po kvalifikaci třídy MotoGP zůstali na okruhu doslova tisíce. Tito diváci nakonec mohli sledovat, jak Michal Bursa projel cílem na 24. místě.
 
Michal Bursa: "Doplatili jsme tak trochu na neznalost nového asfaltu. V pátek jsme měli obě kvalifikace krátce po sobě, kdy byla pouze půlhodinka volna mezi jednotlivými částmi. První kvalifikace končila v 16:45 hodin, ale druhá začínala již v 17:15 hod. Do druhé kvalifikace jsme měli rezervní pouze zadní pneumatiku, ale bohužel právě přední se opotřebovala v podstatě ihned. Do druhé kvalifikace jsem tak nastupoval na silně ojetém předku, který byl také v šestém kole příčinou pádu.
 
V době mého pádu jsem byl na třináctém místě kvalifikace, ale pak jsem postupně klesl na 17. místo. Motocykl šel při pádu tzv. "přes boudu" a hodně se poškodil. Technikům se nepodařilo motorku opravit do původního stavu. V závodě jsem pak bojoval v sedmičlenné skupině, která se prala o devatenácté místo. Cíl pro mě znamenal 24. pozici."
 
Výsledky 2. závodu BMW Motorrad BoxerCup:
  1.- Thomas Hinterreiter (AUT)
  2.- Markus Barth       (GER)             + 4,197 sec.
  3.- Brian Parriott         (USA)             + 4,869 sec.
  4.- Roberto Panichi     (ITA)              + 5,055 sec.
  5.- Oriol Fernández    (SPA)             + 5,707 sec.
----------------------------------
24.- Michal Bursa         (CZE)             + 1:21,030
 
 
tisk info
 
oficální týmové stránky: www.bursa-michal.cz
další info  pro motorkáře : http://racing.motorkari.cz

Petr Štola


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose