www.car.cz
 

Mirek Forman o víkendu v Mostě dvakrát na stupních vítězů
     11.6.2007 07:32 - tisková zpráva


Další podnik mezinárodního mistrovství České republiky hostil tento víkend Autodrom Most. Pod názvem SPEEDCARS CHALLENGE WEEKEND se zde jelo několik seriálů okruhových závodů, jejichž vyvrcholením pak byl sobotní tříhodinový vytrvalostní závod Divize 4 a nedělní krátké sprinty Divize 4 vypsané pro kategorie do 2000 ccm a nad 2000 ccm.

Do sobotního vytrvalostního závodu nasadil tým ALCATEL-LUCENT MOTORSPORT tři Alfy Romeo 147 GTA a do nedělního sprintu pak vůz Alfa Romeo 156 S 2000 a dva vozy Alfa Romeo 147 GTA.

V sobotním tříhodinovém vytrvalostním závodě nastoupil jako první jezdec s Alfou Romeo 147 GTA Stanislav Lepka. Toho po hodině a půl jízdy v úmorném třiatřicetistupňovém vedru střídal Miroslav Forman. "Střídání proběhlo velmi dobře a rychle, po střídání jsme se dostali ve své třídě dokonce na vedoucí pozici, ale zhruba ve druhé hodině jízdy se projevila drobná porucha řízení. S vypětím všech sil se mi nakonec podařilo v cíli uhájit třetí místo. Podmínky byly, vzhledem k nesnesitelnému vedru, na hranici únosnosti a s výsledkem jsem tak spokojen.", řekl v cíli Miroslav Forman, který dovedl posádku Lepka/Forman na bronzový stupeň.

Ve třídě do 2000 ccm pak na druhém místě skončila slovensko-česká posádka Horňák/Valášek s Renaultem Clio Sport a zvítězila posádka Foukal/Foukal s Hondou S 2000. Dalším dvěma týmovým posádkám se již tak nedařilo. V dvojici Vorba/Kubišta závod zahajoval Michael Vorba, který však ale musel asi po půlhodině jízdy závod ukončit pro poruchu motoru.

Poslední Alfu Romeo 147 GTA pilotovala posádka Nykodým/Matějovský. Začínal Jiří Nykodým, ale také on musel závod ukončit. "Po lehké kolizi s jedním z vozů Ferrari došlo k poruše palivového systému a s vozem se dále v jízdě již pokračovat nedalo.", vysvětloval v boxech zklamaný Jiří Nykodým Michalu Matějovskému, který tak do tříhodinového vytrvalostního závodu rovněž nenastoupil.

Další úspěch přinesl týmovým barvám nedělní sprint. V něm startovaly tři týmové vozy v kategorii do 2000 ccm - Šimon Kubišta a Jiří Nykodým s vozy Alfa Romeo 147 GTA a Miroslav Forman s Alfou Romeo 156 S 2000. Ten stál ve druhé řadě startovního roštu a v závodě, který se jel opět za úmorného vedra, dojel na třetím místě. Připsal si tak dalších šest cenných bodů.

Mezi šesticí neklasifikovaných jezdců se dostali nakonec zbylí dva členové týmu - Jiří Nykodým, který skončil po nezaviněné kolizi mimo trať a také Šimon Kubišta, který musel pro poruchu motoru skončit pět kol před cílem závodu.

Souhrn všech výsledků a další informace jsou k dispozici na stránkách www.autodrom-most.cz. Příští závod Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích se koná v polovině srpna opět na mosteckém autodromu.

 

 

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   DTM ovládla znovu Most

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose