www.car.cz
 

Junior Martin Bujáček po tišnovské premiéře nové Fábie spokojen
     11.6.2007 08:31 - tisková zpráva


Martin Bujáček: Tišnovská spokojenost

Jako vždy spokojený a usměvavý, tak působil Martin Bujáček po Eurostroj Rally Tišnov. Už před závodem bylo jasné, že posádka Martin Bujáček – Billy Latif usedne do jiného vozu než v předešlých dvou závodech. Nová Škoda Fabia, typově shodná s tou předešlou, fungovala na výbornou a stále kvalitnějšími časy se Martin pral o čelo Poháru mládeže.

Hned na první rychlostní zkoušce, která byla pro pětici mladíku neměřenou, přišla desetisekundová penalizace po největšího favorita, Honzu Černého. Ještě hůře dopadl Martin Semerád, jenž trefil strom, ale byl díky štěstěně byl schopen i s poškozeným vozem pokračovat.

Po třech prvních neměřených zkouškách mělo přijít najíždění prvních ostrých kilometrů na druhých průjezdech, ale kvůli neprůjezdnosti trati se pouze projíždělo objízdnou trasou, což znamená, že se ani jeden ze závodů Poháru mládeže neobešel bez zrušení rychlostní vložky. Na páté až sedmé vložce se vždy Martin vtěsnal na druhé místo a jako jediný dokázal držet krok s Honzou Černým.

Svůj nejlepší čas zajel rodák z Uherského Brodu na předposlední zkoušce, když si připsal své první vítězství na RZ a dokázal porazit také všechny vozy třídy N/1  na trati. Při posledním průjezdu zkouškou Meziboří dostal sedmnáctiletý talent jedenáct sekund od Honzy Černého, ale na jeho suverénním druhém místě s náskokem čtyř a půl minuty na Vladimíra Mandíka to nic nezměnilo.

Se závodem jsem byl velmi spokojen. Všechno proběhlo hladce, auto fungovalo výborně a navíc nám vyšlo i počasí. Pojistili jsme si druhé místo v průběžném pořadí Poháru mládeže, takže se moc těším na domácí Kopnou,“ zhodnotil krátce Martin Bujáček.

Průběžné pořadí Poháru mládeže:

1. Jan Černý VW Polo 1,4 16V 60 bodů
2. Martin Bujáček Škoda Fabia 1,4 42 bodů
3. Jakub Urban Škoda Felicia 1,4 22 bodů
4. Martin Semerád VW Polo 1,4 16V 15 bodů
5. Vladimír Mandík Škoda Felicia 1,4 12 bodů

 

Michael Daněk
PR


 
 
Fotogalerie:   III. Eurostroj Rally Tišnov, foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose