www.car.cz
 

Václav Pech jun. jede na víkendovou Rallye Bohemia
     14.6.2007 13:55 - tisková zpráva


Jezdce automobilových soutěží čeká v polovině roku jeden z našich nejnáročnějších domácích podniků – Rallye Bohemia. Na cestě do Mladé Boleslavi, tradičního centra této soutěže, je již i úřadující mistrovská posádka z Plzně Václav Pech jun. – Petr Uhel.

 
Na start této evropské soutěže se celý EuroOil team připravuje hodně zodpovědně.
Usilovně se pracuje na soutěžním speciálu Mitsubishi Lancer Evo IX, aby byl co nejlépe připraven, protože právě jeho výdrž bude pro úspěch klíčová. A také posádka nezahálí, Václav s Petrem nabírali fyzickou kondici, aby ve vedrech, která panují měli po celou dobu soutěže dostatek sil. Přesto je na Václavu Pechovi jun. poznat respekt k rychlostním zkouškám, které se letos na Bohemce pojedou.
 
Na soutěž v Mladé Boleslavi jsme s Petrem již řádně natěšeni, ale současně si uvědomujeme jak těžká rallye nás čeká. Pořadatelé nachystali na domácí poměry nevídanou trať. Celá rallye se totiž skládá z dlouhých rychlostek, kdy poslední má dokonce 40 km. Ta se pojede během nedělního dopoledne hned dvakrát a dovedu si představit, že řádně zamíchá pořadím. S takto dlouhými testy nemáme mnoho zkušeností.
 
Je mi jasné, že to bude nejen otázka dokonale připraveného soutěžního auta, ale i věc taktiky a strategie a samozřejmě také záležitost fyzické připravenosti posádky. Tato zkouška bude ještě o deset až patnáct kilometrů delší, než nejdelší, které se u nás obvykle jezdí. Navíc to bude v závěru soutěže, kdy už se zcela jistě musí na posádkách projevit únava předchozích dvou dnů. Myslím si, že tato zkouška může rozhodnout celou soutěž,“ říká o letošní Rallye Bohemia Václav Pech jun.
 
Ten je jako úřadující mistr České republiky v rallye v čele průběžného pořadí domácího mistrovství a Rallye Bohemia může hodně napovědět o dalším vývoji v domácím nejvyšším šampionátu. „Těšíme se samozřejmě i na okruh do Sosnové, kde celá rallye v pátek odpoledne odstartuje. Měl jsem možnost zde před měsícem řádně „potrénovat“, kdy jsem zdejší trať projel nejméně 80x s nejvýznamnějšími zákazníky společnosti Čepro. Dodnes se mi o Sosnovských zatáčkách zdá. Tradičně se nám zde daří a jsme vždy rádi, když můžeme závodit před zraky tisíců fanoušků, kteří se zde pravidelně scházejí.
 
Letos se zde očekává ještě vyšší divácká účast, neboť pořadatelé vycházejí vstříc diváckému zájmu a připojili k vlastní soutěži doprovodný program ve formě exhibičního startu soutěžních historických automobilů, které dříve jezdily světové rallye. Jsem velmi zvědavý jak se osvědčí rychlostní zkouška, která vede jako další zpestření soutěže ulicemi Mladé Boleslavi. V každém případě přiláká taková show i řadu diváků, kteří jinak automobilový sport nesledují,“ říká ještě Václav Pech jun.
 
Rallye Bohemia začíná v pátek v 16:30 diváckou superspeciální rychlostní zkouškou na závodišti v Sosnové. Posádky čeká celkem trať dlouhá 650 km s 12 rychlostními zkouškami, které jsou situovány převážně v okolí Jablonce a Liberce. Do cíle soutěže v Mladé Boleslavi přijede první vůz tuto neděli v 15:00 hod.
 
 
Jaroslav Štauber
 
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 14.6.2007
 

 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo 2006 - foto Aleš Hejtmánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose