www.car.cz
 

Po sobotě na Bohemii vede Kresta těsně před Pechem
     17.6.2007 09:43 - tisková zpráva


Rally Bohemia odstartovala superspeciální rychlostní zkouškou v Sosnové - (15.06.2007)
Superspeciální rychlostní zkouškou dnes odstartoval 34. ročník populární Rally Bohemia. Úvod soutěže vyšel nejlépe Brynildsenovi s Fiatem Punto S2000. Druhé místo obsadil s půlvteřinovou ztrátou Roman Kresta a třetí příčku vybojoval Martin Prokop.

„Startovalo se v obráceném pořadí, takže jsme jeli až nakonec. Celou dobu se nad areálem držel obrovský mrak a tak jsme jen čekali, kdy začne pršet. Před startem jsme docela dlouho čekali, a tak nám vychladly pneumatiky. Nakonec jsme měli štěstí, první kapky začaly padat chvíli po našem průjezdu cílem.
Dnes ale stejně o nic nešlo. Superspeciální zkouška byla především pro diváky, závodit se začne až zítra,“ řekl v cíli rychlostní zkoušky Roman Kresta.

Zítra je na programu sedm rychlostních zkoušek o celkové délce 154 kilometrů. Úvodní test startuje v 08:03 hodin v Mladé Boleslavi.

Kresta začal nejlépe, ale trápí ho pneumatiky - (16.06.2007)
První etapa Rally Bohemia pokračuje dnes v okolí Mladé Boleslavi a Liberce. Úvodní rychlostní zkoušky byly po přechodu studené fronty vlhké, což přineslo především velkou loterii ve výběru správných pneumatik. Po první sérii se do čela průběžného pořadí dostal Roman Kresta, ale ani on nebyl úplně spokojený.

Roman Kresta: „Jedeme s rezervou, nemůžu se úplně spolehnout na přilnavost pneumatik. Auto je hodně nedotáčivé, nemáme optimální přilnavost. Na druhý průjezd zkusíme jinou směs. Tratě jsou vlhké a protože startujeme až jako pátí, máme ve stopě už hodně vytahaného bláta, není to vůbec jednoduché.“

Kresta vede s minimálním náskokem - (16.06.2007)
Rychlostní zkoušky „Smržovka“ a „Sychrov“ jsou nejdelší z dnešního dne. Problémy s pneumatikami pronásledují Romana Krestu i nadále a jeho náskok na druhého Václava Pecha se ztenčil na minimum. Souboj mezi dvěma nejlepšími tak nabírá na dramatičnosti.

„Na druhé kolo jsme zvolili měkké prořezané pneumatiky. Sázel jsem na jistotu, ale trať oschla rychleji než jsme čekali, a tak to byla úplně špatná volba. Stálo nás to několik vteřin. Jinak jedeme opravdu v ostrém tempu. Snažím se neriskovat, ale rozhodně se naflákáme,“ zhodnotil Roman Kresta.

Po první etapě vede Kresta před Pechem - (16.06.2007)
První etapa 34. ročníku Rally Bohemia se nesla zcela v duchu souboje Romana Kresty s Václavem Pechem. Vyrovnané výkony a minimální časové rozestupy přinesly divákům atraktivní podívanou. Roman Kresta udržel první místo, ale jeho náskok před Václavem Pechem je stále nepatrný.

„Dnes to byl opravdu náročný den. Nejdříve jsem špatně zvolil pneumatiky a nedařilo se mi vybudovat náskok. V druhém kole jsme naopak ještě ztratili. V poslední sérii to bylo lepší, ale i tak je to velký boj. Oba jedeme nadoraz a téměř všechny testy jsme odjeli s minimálním rozestupem. To je s ohledem na délku rychlostních zkoušek zajímavé. Pro diváky to musí být opravdu atraktivní závod a určitě bude až do konce, protože zítra nás čekají ještě čtyři náročné erzety,“ hodnotil průběh první etapy Roman Kresta.

Zítra jsou na programu čtyři zbývající rychlostní zkoušky, z nichž dvakrát se pojede unikátní čtyřicetikilometrový test „Návarov“. Vítěz 34. ročníku Rally Bohemia by měl bát známý okolo 13:00 hodiny.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia objektivem Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose