www.car.cz
 

Horácká ralye 2007 a její etapy podrobněji
     20.6.2007 21:41 - tisková zpráva


Osmnáctý ročník Horácké rally letos startuje zhruba uprostřed letních prázdnin, 20.-21.července 2007. Již podruhé je zařazena do seriálu Evropského poháru – centrál s koeficientem 2 a samozřejmě i do sedmidílného kalendáře GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Představme si v hrubých rysech trať první etapy letošního ročníku.

 

Po již tradičním pátečním odpoledním startu z Karlova náměstí v Třebíči, odjedou soutěžní posádky rovnou na start první rychlostní zkoušky. Před startem tedy není zařazeno uzavřené parkoviště a posádky najíždějí rovnou k ostrému startu. Páteční etapa je ve znamení změn na třech úsecích celého dne. Hned první rychlostní test je složen z loňských dvou vložek, jedoucích se v blízkosti Náměště nad Oslavou na jejímž okraji je i start.

 

Po projetí Ocmanic, ocelového mostu přes řeku Oslavu však v obci Naloučany odbočí z loňské RZ a propojovacím úsekem v údolí se napojí pod Jedovem na část loňské zkoušky. Následuje velmi obtížný úsek před Náměští, výjezd silnící známého Zámeckého vrchu a odbočení do druhého nového úseku s cílem před obcí Otradice. Celý úsek měří 10,90 km. Tento test se jako jediný v celé soutěži pojede celkem třikrát, všechny ostatní pak pouze dvakrát.

 

Z části nová je druhá rychlostní zkouška nad Velkým Meziříčím, jedoucí se v mnohém v protisměru loňského ročníku a ve které je vypuštěn kritizovaný, rozbitý úsek před cílem loňské „erzery“. Úvod testu obstarává nový rychlý úsek od Martinic, který se cca po dvou kilometrech napojuje na již osvědčené tratě v okolí Lhotky, Kúsků, Dolních Radslavic a Březejce. Závěrečný úsek pak obstará místní komunikace svažující se k Jabloňovu, což je rychlý, technický úsek s několika obtížnými horizonty. Délka tohoto testu je 13,17 km.

 

Třetím rychlostním testem, nejvíce podobným obdobě minulých ročníků, je úsek startující u obce Březka. Nekončí pak před Pyšelem, nýbrž pokračuje jeho okrajovou částí rychlým, avšak technickým úsekem přes obec Zahrádka a dále před Ocmanice, kde je i cíl tohoto úseku. Tato rychlostní zkouška je nejdelší v celém letošním ročníku Horácké rally a měří celkem 16,52 kilometrů.

 

Servisní zóna páteční první etapy je na obvyklém místě náměšťského vojenského letiště v blízkosti obce  Sedlec. Zde budou mít jezdci možnost opravy svých vozů mezi jednotlivými koly páteční etapy a samozřejmě i závěrečný, čtyřicetiminutový blok po odjetí celé etapy.

 

Na rozdíl od minulých ročníků však čeká posádky ještě přejezd do cíle etapy a do uzavřeného parkoviště, které se po roční absenci opět vrací na třebíčské Karlovo náměstí. Zde jezdci dojedou zhruba o půlnoci. Znamená to, že oblíbené noční rychlostní zkoušky Horácké rally zůstávají i pravém létě v programu rally.

 

Pro jezdce je však důležité i datum 6.července, kdy je uzávěrka přihlášek letošní Horácké rally.

 

Miloš Morávek

tiskové středisko HR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Bohemia 2007 - foto Vladan Hubík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose