www.car.cz
 

Dramatickým závodům BMW 1 Challenge v Brně kraloval opět Firla
     22.6.2007 20:44 - tisková zpráva


O uplynulém víkendu se na brněnském okruhu odjelo mistrovství světa cestovních vozů a BMW 1 Challenge bylo přitom! Ukázalo se opět v tom nejlepším světle a bezmála pětapadesáti tisícům divákům ukázalo jedny z nejlepších závodů brněnského programu. Stoupající popularita BMW 1 Challenge se projevila při pozvání Lukáše Peška, Chantal Poullain a Lumíra Firly do Dobrého rána České televize vysílaného přímo z brněnského okruhu.

V patnáctičlenném startovním poli se podruhé objevil Lukáš Pešek a Chantal Poullain. Lumír Firla jun. přijel navýšit svůj náskok před soupeři: Jan Daniš, Petr Fulín, Daniel Skalický, Michael John a Patrik Němec.

Hostem BMW 1 Challenge byla rychlobruslařka Martina Sáblíková se svým trenérem Petrem Novákem, která byla seznámena se zázemím celého poháru, vyzkoušela si kokpit BMW 130i Challenge a na simulátoru si odzkoušela jízdu v „jedničce“ po brněnském automotodromu kde absolvovala dvě kola po boku továrního jezdce BMW motorsport Jorga Mullera v BMW M6.

Samotný závod probíhal neobvykle dramaticky Kvalifikaci vyhrál Lukáš Pešek před Lumírem Firlou, ale Lukáš své startovní pozice nedokázal využít a skončil v kačírku již v prvním kole. Neohroženě si pro další triumf dojel Lumír Firla, který vyhrál i ve druhém závodě. V sobotní jízdě skončilo předčasně šest vozů! Vedle Lukáše Peška také Karol Čambal, který měl kolizi se Chantal Poullain, která o tři kola později také odstoupila. Po roční pauze se za volantem „jedničky“ představil Jindřich Hudeček, který však odstoupil. Lumíra Firlu na stupni vítězů po dramatickém dojezdu doplnil Michal Bažant s Michaelem Johnem. Vyrovnanost seriálu BMW 1 Challenge potvrzuje rozestup druhého až pátého v cíli – osm desetin vteřiny!

Druhý nedělní závod byl ve znamení stíhacích jízd ze zadních startovních pozic Lukáše Peška, Jindřicha Hudečka, Radka Bareše a dalších odpadlých jezdců v prvním závodě. Ve druhém kole však chybovala Chantal Poullain a „poslala“ mimo trať Lukáše Peška. V tom samém kole při nájezdu na stadion chyboval Radek Bareš, schoval se v oblacích prachu, do kterého v rychlosti 90km/hod. vlétl Daniel Skalický a následoval náraz do jezdcových dveří Barešova vozu. Oba jezdci po preventivních prohlídkách opustili nemocnici bez následků na zdraví.

Závod po třech kolech za safety carem pokračoval již bezproblémově, ale stále v napínavých soubojích. Firlu na stupni vítězů doplnil Patrik Němec a Milan Valášek. Pátý skončil Lukáš Pešek před Michalem Bažantem a Jindřichem Hudečkem.

Čtvrtým dvou závodem pokračuje BMW 1 Challenge na německém okruhu Oschersleben. A jak dopadne první zahraniční návštěva si budeme muset počkat do 14-15.července 2007.

PR


 
 
Fotogalerie:   Víkend na WTCC Brno - foto Radek Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose