www.car.cz
 

Sdružení SOVA vítá plánované zpřísnění STK a omezení počtu vraků
     22.6.2007 21:04 - tisková zpráva


Sdružení SOVA vítá plánované zpřísnění STK, které omezí počet vraků v provozu

Praha, 21. června 2007
Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA vítá kroky Ministerstva dopravy ČR vedoucí ke zpřísnění kontroly práce STK (Stanic technické kontroly) prostřednictvím on-line systému propojeného přes internet.
„O zpřísnění kontroly práce STK naše sdružení usiluje již několik let. Vedli jsme na toto téma s ministerstvem dopravy poměrně obsáhlou korespondenci, a snažili jsme se předávat i naše podněty.

Ve spolupráci s ministerstvem dopravy, ministerstvem vnitra a společností Cebia jsme rovněž napsali a na všechny STK rozeslali příručku pro zájemce o bezpečnou koupi ojetiny, která by měla i pracovníkům STK pomoci odhalit řadu triků, používaných pro legalizaci autovraků do provozu,“ prohlásil předseda rady Sdružení SOVA Ing. Zbyněk Veselý.


Nový systém bude mimo jiné spočívat v on-line kontrole fyzické přítomnosti vozu na stanici STK prostřednictvím internetu. Do systému investovalo Ministerstvo dopravy cca 10 milionů korun.

Nové opatření by podle sdružení mohlo pomoci omezit zejména dovoz nekvalitních ojetin ze zahraničí. „Individuální dovozci se přestanou spoléhat na to, že vozy po totálních haváriích či s pochybným původem projdou STK, aniž by je fyzicky navštívily. To by mohlo značně pomoci zkvalitnit vozový park v České republice,“ dodal Veselý.

Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA brání práva spotřebitelů – zákazníků autobazarů a uživatelů ojetých vozů.

Na stránkách www.sdruzeni-sova.cz si lidé mohou stáhnout příručku pro zájemce o bezpečnou koupi ojetého automobilu, kterou sdružení v minulém roce rozeslalo v tištěné podobě také na odbory dopravy pověřených obcí a STK po celé České republice a připravuje její nové vydání.

Tisková zpráva Sdružení na ochranu vlastníků automobilů – SOVA


 
 
Fotogalerie:   Charouz racing F3000 při WTCC 2006 v Brně 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose