www.car.cz
 

Z Farinky rozbitý Peugeot KAR
     27.6.2007 12:39 - Vladimír Rožánek


Pátý podnik MMČR byl vlastně závodem, který je přesně uprostřed závodního vrchařského závodního kalendáře pro rok 2007. Závod se letos již jako 10. ročník konal na části původní historické trati Masarykova okruhu. Trať délkou 2100 m a svým převýšením 74 m patří mezi nejkratší „závodní kopce“, a v podstatě jde o 3 sprinterské závodní jízdy, kde i drobná chyba již nejde na krátké trati napravit. Opět se jelo na tři závodní jízdy jako u ostatních podniků, kde je délka trati kratší než 3500 m.

Po dešťových a kroupových přeháňkách mělo být víkendové počasí polojasné, ale již bez dešťových přeháněk. To se nakonec o závodním víkendu také potvrdilo a po oba závodní dny se mohlo závodit na „suchých“ pneumatikách. Teplé slunečné počasí bylo v parkovišti závodních strojů „umocněno“ tím, že je depo situováno na části staré dálnice, takže se není kam schovat před ostrými slunečními paprsky.

Do sobotního závodu bylo ve skupiny Super Production (dále jen SP) přihlášeno šest účastníků včetně obou „domácích“ jezdců Kart Arena Racing Teamu Tomáše Kusého a Milana Zahradníčka. Hned od prvních tréninkových jízd bylo jasné, že opět půjde o souboj jezdců Auto Kelly Racing Teamu Martina Jermana a Lukáše Vojáčka s jezdci Kart Arena Racing Teamu. To také potvrzovala hned první závodní jízda, po které se vytvořilo pořadí Vojáček (1:08,17), Jerman, Kusý a Zahradníček (1:08,96), přičemž první čtyři jezdci se „vešli“ do časového rozestupu 0,79 sekundy. Prostě takto vyrovnaná je skupina Super Production, kde se opravdu závodí o každou desetinu vteřiny. Bylo jasné, že kdo udělá byť drobnou chybu, nemá šanci bojovat o medailové pozice. Přestože se jezdcům Kart Arena Racing Teamu podařilo v dalších dvou závodních jízdách ještě nepatrně zrychlit, bohužel tentokrát to nestačilo na lepší jak bronzové místo Tomáše Kusého a druhý jezdec Milan Zahradníček zůstal na nepopulární „bramborové“ pozici.

 

Výsledky 1. závodu MMČR: 1. Lukáš Vojáček (součet časů 3:23,25), 2. Martin Jerman (3:24,98), 3. Tomáš Kusý (3:25,78), 4. Milan Zahradníček (3:25,80), 5. Gabriela Jermanová (3:32,66) a 6. Oldřich Vacek (3:52,90).

 

Nedělní ráno opět potvrzovalo předpověď a slunečné počasí nezpůsobovalo žádné nejasnosti při volbě pneumatik, také nehrozila žádná „pneumatiková loterie“ jako v předchozím závode Ecce homo ve Šternberku.

Bohužel tak jako se opakovalo sobotní počasí, opakovalo se také sobotní rozložení sil ve skupině SP. Nepatrně navrch opět měli proti „domácím“ jezdcům Kart Arena Racing Teamu jezdci největšího konkurenčního Auto Kelly Racing Teamu, kteří by letos konečně chtěli přerušit již tříleté kralování brněnského týmu ve skupině SP. Již po první závodní jízdě se začalo „rýsovat“ medailové pořadí, které opět kopírovalo sobotní rozložení sil: Vojáček, Jerman a Kusý... Bohužel do cíle první závodní jízdy se nepodařilo dojet Milanu Zahradníčkovi, který ve snaze vylepšit sobotní „bramborou“ pozici, při průjezdu pravotočivou zatáčkou u lomu zachytil o pneumatiku a ulomil na Peugeotu pravé přední kolo, což pro něj znamenalo konec tohoto závodu. To vlastně také znamenalo potvrzení medailových pozic, protože pořadí z první jízdy se již ani po dalších dvou „sprinterských“ závodních jízdách neměnilo.

Výsledky 2. závodu MMČR: 1. Lukáš Vojáček (součet časů 3:22,55), 2. Martin Jerman (3:25,07), 3. Tomáš Kusý (3:26,49), 4. Gabriela Jermanová (3:29,40), 5. Oldřich Vacek (3:48,90) a Milan Zahradníček (DNF).


 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton v Sosnové u Bruntálu objektivy Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose