www.car.cz
 

Kopná láká diváky na atraktivní úsek u Podkopné Lhoty
     27.6.2007 16:37 - Vladimír Rožánek


V sobotu 30. června odstartuje ze slušovického náměstí již XV. IMPROMAT Rallysprint Kopná, čtvrtý díl seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Pohár České republiky v rally. Pořadatelům nejoblíbenějšího domácího rallysprintu se přihlásilo celkem 122 jezdců ze tří států – České republiky, Slovenska a Rakouska.

 

„Očekáváme na startu pět prioritních jezdců. Jan Kopecký vlastní prioritu FIA B, tento pravidelný účastník soutěží mistrovství světa se představí na kitové fabii z dílen Impromatu. Ve startovním poli se objeví i jeden vůz specifikace WRC, a to Škoda Octavia WRC za volantem s  Karlem Trněným. Škoda, že se omluvil Tomáš Kostka vzhledem k okruhovým povinnostem v Itálii. I když diváci neuvidí v české premiéře vůz Citroen Xsara WRC, letošní Kopná nabídne velmi zajímavé startovní pole a hodnotný sportovní zážitek,“ řekl Josef Minařík, zástupce ředitele Rallysprintu Kopná.

 

V itineráři letošní Kopné najdeme řadu atraktivních míst, podrobný popis lze nalézt  v oficiálním programu nebo na internetových stránkách www.rallysprintkopna.cz. „Divákům můžeme doporučit nový divácký úsek u obce Podkopná Lhota. Jednak komentované divácké místo při nájezdu z asfaltu na šotolinu a poté především nový zhruba 250 metrový úsek zpět do obce. Je to nádherná pasáž, která obsahuje dva vracáky a obtížný horizont,“ upřesňuje Minařík. Podobně jako v minulých letech pořadatelé z Podkopné Lhoty rozmístí k příjezdům na divácká místa u rychlostních zkoušek směrové tabule. Právě rychlostní zkouška Kopná se pojede v obou směrech a diváci nemusí přejíždět na další úsek.

Během páteční technické přejímky proběhne u cukrárny Gatrak ve Slušovicích veřejná tisková konference s posádkami z čela startovního pole. „Chceme dát možnost pokládat dotazy nejen novinářům, ale i fanouškům. Pro diváky je připravena rovněž velkoplošná obrazovka. Na přání sponzora jsme letos umístili start a cíl na slušovické náměstí, kde rovněž vystoupí mažoretky,“ uvedl Minařík. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen proběhne na myslivecké chatě v Podkopné Lhotě. Pořadatelé avizují ohňostroj a tradiční půlnoční překvapení.   

 

 

Roman ORDELT  tiskový mluvčí IMPROMAT Rallysprint Kopná

 

 


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia 15.6.2007 Autodrom Sosnová

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose