www.car.cz
 

Unior Rogla: Dan Michl zvítězil ve třídě
     29.6.2007 07:08 - Vladimír Rožánek


Víkend 22. - 24. června 2007 měli účastníci Evropského Poháru v závodech automobilů do vrchu obsazen dalším závodem na slovinském kopci. Nedaleko Mariboru leží vrch jménem Rogla, jeho nejvyšší bod je v nadmořské výšce 1517 metrů a jeho svahy se v zimě využívají jako sjezdovky. V létě se až skoro na vrchol jezdí závod do vrchu.

 

Trať slovinského závodu měřila necelých 3500 metrů, startovalo se v nadmořské výšce 1230 m a cíl byl v 1470 m nad mořem. Protože je trať krátká, jely se v neděli tři závodní jízdy. Časové rozložení jednotlivých jízd si závodníci přibližně vyzkoušeli ve třech sobotních trénincích. První trénink probíhal ještě za deště a tak se jezdci spíše učili trať než testovali hranice možností vozů, na dva odpolední tréninky již přes mraky občas zasvítilo i sluníčko. Na trati v sobotu proběhl i závod historických motocyklů.

 

Do prvního nedělního závodu byly svezeny první vozy už po půl desáté ráno - parkoviště závodních strojů bylo na kopci za cílem a automobily se svážely vždy ve dvou skupinách na start. Celá tra´t vede lesem a tak se zde špatně hledají divácky atraktivní místa, pořadatelé si tedy pomohli malou fintou a kousek před cílem využili křižovatky, aby zbudovali jakýsi „retardér“ - a právě ten byl po celý víkend doslova v obležení diváků, především v neděli, kdy už nepršelo.

 

První jízda pro Dana Michla nedopadla zrovna nejlépe, kvůli prasklé hřídeli škrtící klapky prvního válce vyjel nahoru jen na tři válce, a zajel čas o 7 sekund proti očekávání. V pauze tým musel provizorně závadu opravit. I přes stálé potíže s motorem se však Danovi podařilo zajet ve druhé jízdě lépe a tak do třetí jízdy nastupoval s vědomím nutného souboje nejen s časem, ale i Milanem Kašpárkem a Michaelem Welsem. Auto vydrželo, jeho pilot odvedl výborný výkon a díky tomu po třetí jízdě získal vítězství ve třídě a celkově šesté místo ve skupině E1.

 

Po první polovině sezóny je tedy Dan Michl v průběžném pořadí na třetím místě a má 43 bodů, tabulku vede Herbert Pregartner s 71 body a na druhém místě je zatím Georg Plasa s 60 body ze tří závodů. Na čtvrtém místě je Milan Bubnič s 20 body a pátý je Milan Kašpárek (16 bodů). Víkend na přelomu června a čevence stráví jezdci pro změnu na slovenském kopci, v Dobšiné.

 

 

Tisková zpráva Michl Motorsport, 28. 6. 2007


 
 
Fotogalerie:   Jet Alliance s krásným Ferrari 333 SP

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose