www.car.cz
 

OffROADSPORT CZ se tento víkend zúčastnil Baja
     2.7.2007 06:57 - Vladimír Rožánek


Už před závodem Mirek komentoval či spíše prorokoval: „Nebude to vůbec jednoduché a prakticky vím, že jedu do Rumunska odevzdat ten putovní pohár letos suverénnímu Sándorovi Kisovi.“ Ale to ještě netušil, jak komplikovaný víkend celý tým a tento závod vůbec čeká.

Prolog proběhl dle očekávání a tak jej vyhrál Kis. Mirek Zapletal byl druhý o pouhých sedm vteřin a skvěle zajel i Zdeněk Pořízek na třetím místě se ztrátou tří minut. Poprvé zde jel i Petr Procházka a patřilo mu deváté místo po prologu. V sobotu ráno se dvojice Zapletal – Ulehla dostala po první RZ do vedení o téměř půl minuty, ale hned v následující RZ se po defektu pneumatiky na Zapletalově Pajeru poškodil závěs kola a bylo po nadějích. Neprostupné lesní cesty nedovolili okamžitý odtah auta do servisu a tak musel Mirek po zbytek dne využít „forfaitu“, tedy možnosti vrátit se za cenu penalizace druhý den do závodu. Smůlu našeho týmu ještě podtrhla komplikovaná výměna diferenciálu na Pořízkově autě, která se protáhla přes časový limit a tak následovala penalizace 25 min. Petr Procházka jel své tempo a pohyboval se okolo osmého, devátého místa. Smůlu měli ale i další účastníci. Lászlo Liszi byl diskvalifikován za to, že jel pouze s jednou rezervou, Sándor Kis měl taktéž tech!
 nické problémy se závěsem kola a tak klesl na třetí místo a rázem se do čela dostal Balász Szalay, následován Lászlo Palikem a Lászlo Acsem. Postupně se zpět dopředu propracoval penalizovaný Zdeněk Pořízek a nakonec skončil na čtvrtém místě. Petr Procházka dovezl své Pajero na osmé příčce a po opravě dnes pokračoval i Mirek Zapletal a dojel s velkými penalizacemi na 14. místě. Konec závodu byl ale ještě zdramatizován další diskvalifikací vedoucího závodníka Balásze Szalaye a tak nakonec téměř „od zeleného stolu“ vyhrál Lászlo Palik. Ten si také tedy domů odveze keramickou vázu, kterou mu Mirek Zapletal předal. Na celkovém pořadí Maďarského mistrovství se toho příliš nezměnilo, stále vede Sándor Kis, následován Isztvánem Gálem a naším Mirkem Zapletalem.

Zdroj: Offroadsport.cz
 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 07 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose