www.car.cz
 

Našlapané motocyklové MR: Filla v pohodě a stříbrný
     3.7.2007 17:10 - Vladimír Rožánek


Třetím závodem pokračovalo o víkendu Mistrovství republiky silničních motocyklů. Michal se mohl konečně představit na své domácí trati. Do třídy Supersportů se díky blížícímu se Mistrovství Světa přihlásila velká konkurence, která tyto závody brala jako dobrý trénink. Michal obsadil v kvalifikaci 5.pozici, když jeho další snahu o zlepšení zhatil prudký liják, který odkázal druhý kvalifikační trénink ke zkáze.

 

 V závodě dojel po vynikajícím výkonu na druhém místě celkově, tedy v Alpe Adria cupu. Mistrovství republiky vyhrál před Václavem Bittmanem a svým týmovým kolegou Radomilem Rousem, čímž si upevnil vedení v celkové kvalifikaci.

 

 

Michal Filla: Radek i já jsme obdrželi divoké karty na blížící se Mistrovství Světa.Proto byl tento víkend i pro nás velmi dobrým tréninkem na MS. Museli jsme vyzkoušet jiné pneumatiky, které jsou v MS předepsané, ale zároveň jsme oba chtěli získat co nejlepší umístění v samotném závodě. V první kvalifikaci jsem zajel pátý čas a těšil se na další zlepšení. Bohužel nám na druhou kvalifikaci zapršelo. Startovní rošt se proto poskládal podle prvního měřeného tréninku.

 

V závodě nejprve nedorazil ze zaváděcího kola vítěz kvalifikace Christian Zaiser, který měl na své Ducati technickou poruchu. Letos poprvé se mi podařil start a v první zatáčce jsem se dostal až na druhé místo za Lagriva. Snažil jsem se jet co nejlépe, ale byl o hodně rychlejší. Přesto jsem po třech kolech získal asi sekundový náskok na své pronásledovatele, kde byl i Jakub Smrž na Ducati.

 

V předposledním kole byl můj náskok více jak tři vteřiny, takže poslední kolo už bylo hlavně na jistotu. Motorka byla opět výborně připravená a za celý víkend jsem neměl žádný problém. Naším dalším závodem je už tento víkend Mistrovství Evropy v Mostě.

 

Výsledky závodu:                                   Pořadí Mistrovství republiky:

1. Lagrive                                             1. Filla              70 bodů

2. Filla                                                  2. Rous             41 bodů

3. Bittman                                            3. Bittman            40 bodů

4. Rous                                                4. Dokoupil            40 bodů

5. Mikšovský                                        5. Fejta             22 bodů

 

Vladimír Novotný


 
 
Fotogalerie:   Offroad trial ve Vřesinské strži u Ostravy

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose