www.car.cz
 

Přípravy na XXIX. Fuchs Oil Rally Příbram
     4.7.2007 07:33 - Vladimír Rožánek


Přestože do startu závěrečného podniku Mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích chybí  téměř tři měsíce, tak již nyní jsou přípravy na XXIX. ročník Fuchs Oil Rally Příbram v plném proudu. V úterý 3.7. proběhlo v prostorách městského úřadu v Příbrami přátelské setkání s členy obcí, přes které bude vést trať devětadvacátého ročníku.

Cílem pořadatelů příbramské soutěže je závod co nejvíce zjednodušit a zároveň nabídnout divákům krásné úseky rychlostních zkoušek. Fuchs Oil Rally Příbram začne čtvrtečními a pátečními seznamovacími jízdami, kdy posádky absolvují tratě v rámci sepsání rozpisu.

Během pátečního dopoledne zároveň proběhne na letišti Dlouhá Lhota administrativní a technická přejímka, po níž se posádky přesunou na náměstí T.G.M. v Příbrami, kde první posádka sjede ze startovní rampy a zároveň vstříc prvním kilometrům první etapy v 16:00 hod. "Startovní pole by mělo absolvovat v pátek rychlostní zkoušky na Berounsku. Zatím vše nasvědčuje, že se pojede na známých tratích. První RZtou by měla být Ohrazenická (2x), dále Zaječovská (2x) a posádky by páteční část zakončily na Sádecké rychlostní zkoušce u Příbramě. První vůz v cíli úvodní etapy je očekáván kolem osmé hodiny večerní," řekl k úvodu XXIX. ročníku Fuchs Oil Rally Příbram ředitel soutěže Antonín Berger.

Sobotní, druhá etapa odstartuje z prostor letiště Dlouhá Lhota, kde bude opět umístněn servisní areál. V sedm hodin ráno se posádky vydají vstříc dalším rychlostním zkouškám. "V sobotu začneme opět Sádeckou rychlostní zkouškou, dále budeme pokračovat na Tochovickou, Vystrkovskou, Hbitskou  a snad se vrátí do harmonogramu soutěže po delší době Kamýcká rychlostní zkouška. Všechny tyto RZty by se měly jet dvakrát, bude záležet na celkové délce, která musí v rámci MMČR přesáhnout 180 kilometrů. Hbitská rychlostní zkouška by se měla oproti loňským ročníkům jet v obráceném směru, což nabídne nejen zpestření pro samotné posádky, ale i pro diváky. Otazníky však stále zůstávají nad nejkrásnější a jedné z nejtěžších rychlostních zkoušek vedoucí Vystrkovem. Kvůli chybě v legislativě jsme se dostali do problému s jedním z majitelů pozemku na Vystrkově. Jeho pozemek leží na dvou kilometrech této nádherné rychlostní zkoušky, ale bohužel jeho nadměrné finanční požadavky pronájmu zatím pořadatelům brání k dotvoření loňské podoby tratě. Snažíme se udělat maximum, pokud se však nezadaří, napojíme trať jinde. Jen bude obrovská škoda, že posádky přijdou o nejkrásnější úsek tratě,"  doplňuje harmonogram příbramské soutěže Berger.

Devětadvacátý ročník Fuchs Oil Rally Příbram se uskuteční pod záštitou středočeského hejtmana Petra Bendla, který zároveň nemalou finanční částkou přispěl k uspořádání závěrečné soutěže MMČR. "Chtěli bychom zároveň poděkovat hlavnímu partnerovi Fuchs Oil. Společnost Fuchs Oil zároveň přislíbila partnerství i pro nadcházející ročník, což nás nesmírně těší. Co se týká startovního pole, očekáváme účast přibližně šedesáti až sedmdesáti posádek. Bohužel jsme závěrečným podnikem, a tak řada posádek již nebude mít nutnost startovat. V současné době však jednáme o účasti některých historických vozidel, jenž by obohatily startovní pole," řek závěrem ředitel soutěže.

 

 

Předběžný program soutěže:

 

Středa 19.září 2007:            17:00-21:00  výdej itinerářů posádkám

 

Čtvrtek 20.září 2007:   6:00-10:00            výdej itinerářů posádkám

                                                  7:00-20:00            seznamovací jízdy

 

Pátek 21.září 2007:                7:00-12:00            seznamovací jízdy

                                                10:00-14:00            administrativní a technická přejímka

                                                16:00              start do I. etapy z nám. TGM Příbram

 

Sobota 22.září 2007:   7:00                start do II.etapy Fuchs Oil Rally Příbram

17:00          cíl soutěže, vyhlášení výsledků na letišti Dlouhá Lhota

 

 

Marek Felt  


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 07 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose