www.car.cz
 

Dlouhé Brezno sklidilo uznání závodníků, vrchařů
     5.7.2007 19:00 - tisková zpráva


BREZNO•ČIERNY BALOG – Sedmé setkání vrchařů ve slovenském Čeirnom Balogu se setkalo s velkou spokojeností soutěžích i diváků, kteří uznale zhodnotili práci pořadatelů. Ti totiž bojovali nejen s nepřízní několika škůdců automobilového sportu, ale zejména s hodně náročnou tratí.

 

Připravit a zabezpečit téměř sedm kilometrů soutěžního úseku, vyznačit jeho objížďky a přitom ještě uspokojit požadavky devadesáti nervózních závodníků, není totiž vůbec lehká věc. 

 

O tom se přesvědčili všichni přítomní v sobotu dopoledne, kdy přece jenom ještě trochu skřípala organizace, ale krásné počasí rozpaky brzy zahnalo a místo nich se dostavily skvělé souboje. V absolutním pořadí sobotního klání suverénně zvítězila Octavie Jaroslava Čermáka, která měla největší soupeře ve vozech BMW Martina Šípka (víc než suverénní vítěz třídy E1+2000) a Faster Ninja Michala Novického.

 

První muž průběžného pořadí KWBT 2007 Miloš Zmeškal v pátek nejspíš nedokázal řádně naladit svého Ralta na zdlouhavou časovku, vše si ale vynahradil během sobotní  noci, kdy už věděl, kde se stala chyba a hlavně pak v neděli, kdy už v obou jízdách dosáhl rychlostního maxima. Nedělní stupeň vítězů tak patřil Zmeškalovi, druhý byl Novický a třetí Šípek.

 

Brezno ale mělo ještě i  další výraznou osobnost, a to Petera Spála, který v roli nováčka letošní vrchařské soutěže zraje jako víno. S Hondou Civic první den obsadil šestou příčku, v neděli se ještě posunul o jedno místo výš a kolegy ve třídě E1-1600 nechal daleko za sebou, přičemž jasně vyhrál i Slovenskou trofej před Jaroslavem Melichárkem na BMW. Spál svými výkony zároveň potvrdil i předpoklad, že slovenští jezdci budou u Brezna velkými soupeři.

 

K těm se rozhodně přiřadila i „drzá ženská z Lukovan“ Jarka Molnárová. Její Škoda Felicia se ve Slovenském rudohoří cítila doslova jako doma, což odnesli především členové stáje ARC Kyjov, kteří si dělají zálusk na triumf v kategorii E1-1400. V obou dnech ustál nátlak Molnárové pouze Drahomír Lupač, ostatním borcům z Dolňácka ovšem nezbylo nic jiného, než své vynikající sokyni pogratulovat.

 

Asi není potřeba zdůrazňovat, že lukovanská jezdkyně hravě vyhrála Dámskou trofej, vždy s minutovým náskokem na své dvě sokyně Horváthovou a Pipekovou. Hojivou náplastí na zklamání Kyjovanů tak bylo alespoň další vítězství Standy Firtla III. v Juniorské trofeji, čímž si upevnil celkové první místo.

 

 

StF


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Kopná 07 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose