www.car.cz
 

Motokárista Radim Maxa zvítězil v italské Cervii
     7.7.2007 10:25 - tisková zpráva


V závěru června se v italské Cervii konaly další závody italského mistrovství EasyKart (www.easykart.it, www.happyvalleykart.com). Jednalo se o noční sobotní závod, kterému předcházely páteční tréninkové jízdy.

Ty Maxovi od rána vcelku vycházely a díky dosaženým časům se pohyboval okolo pátého místa. Přesto se tým zpočátku potýkal s nastavením podvozku. To se však v sobotu do dvou odpoledních kvalifikačních jízd povedlo velmi dobře a hned v té první zajel Maxa nejrychlejší čas. V druhé kvalifikaci již jezdec čekal v boxech, ale nikdo ze soupeřů jej "nepřeskočil", takže si již první kvalifikační jízdou zajistil pole-position pro následný závod.

V závodě tedy Radim Maxa odstartoval z první pozice a hned za ním jel jeden z nejlepších českých jezdců Jan Midrla. Za nimi už následovalo početné pole pronásledovatelů vedené Zonzinim z republiky San Marino a Italem Agostinim. Radimovi se podařilo dobře odstartovat a postupně se začal celému poli jezdců vzdalovat. Tak to také zůstalo až do konce závodu, který Maxa systémem start-cíl vyhrál. Zonzini dojel nakonec jako druhý a Jan Midrla byl klasifikován na třetím místě.

"Je to pro nás obrovský úspěch, jelikož tam byla silná konkurence více než třiceti jezdců z Itálie, Polska, Ruska, Chorvatska, Španělska, Venezuely a San Marina.", řekl po návratu ze závodů spokojený Radim Maxa.

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Momentky z superkrosu v Litovli od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose