www.car.cz
 

Bösiger v pátek na Nürburgringu nejrychlejší
     7.7.2007 10:35 - tisková zpráva


Přestože se o mistrovské body pojede na Nürburgringu až zítra, včera a dnes měli všichni jezdci v dějišti konání pátého podniku letošního EP tahačů o zábavu postaráno. Pořadatelé se totiž rozhodli vrátit po roční pauze do evropského šampionátu vskutku s plnou parádou.

Jezdci týmu Buggyra International Racing Systém Markus Bösiger a David Vršecký dorazili na okruh ve středu večer. Od včerejšího rána se věnovali v rámci tzv. press day nejdříve vybraným novinářům, poté přišli na řadu sponzoři. Akce se nakonec protáhla až do 18:30 hod. „Vůbec mi to nevadí. Můj vztah k novinářům je vcelku kladný. A co se sponzorů a partnerů týmu týče, je ještě kladnější,“ řekl po skončení včerejšího programu dosavadní suverén šampionátu Markus Bösiger, který přijel na Nürburgring evidentně dobře naladěn.
 
Dnes dopoledne byly na řadě dva volné tréninky. Ještě předtím však pořadatelé rozhodli o  rozdělení jezdců do dvou skupin. V té první se ocitli z největších favoritů Bösiger, Vršecký a Hahn, ve druhé spolu sváděli boje o nejrychlejší časy Albacete s Körberem. Na průběhu prvního volného tréninku se podepsalo počasí. Zatímco Albacete jel na suchém okruhu, Bösiger a spol. se museli vypořádat s mokrem. Tomu rovněž odpovídaly časy, které vyzněly jednoznačně ve prospěch dvou nejlepších mužů loňského šampionátu.
 
Druhý volný trénink již absolvovali všichni jezdci ve stejných podmínkách, přičemž nejrychlejší dvojice Bösiger – Vršecký zajela o sekundu rychlejší čas, než nejrychlejší muž skupiny B Antonio Albacete. Nutno podotknout, že dnešní měřený trénink, jehož začátek je naplánován na 14:10 hod, stejně tak, jako zítřejší kvalifikace a pohárový závod se pojedou pouze v jedné skupině.
 
„Nevím jak Markus, ale já jsem zatím spokojený. Auto funguje podle mých představ, včera jsem měl dostatečný prostor k tomu vyzkoušet si trať. Škoda jen počasí, které není zatím nic moc. To už ale k Nürburgringu jaksi patří,“ řekl po dojezdu druhého volného tréninku David Vršecký.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Radek Rous a Michal Filla při Memoriálu Františka Šťastného od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose