www.car.cz
 

Kvalifikační i pohárový sobotní závod na Nürburgringu pro Buggyry!
     7.7.2007 19:32 - tisková zpráva


Kvalifikační double Buggyr

Po včerejším double v měřeném tréninku si vedli jezdci týmu Buggyra International Racing Systém neméně úspěšně v dopolední kvalifikaci. Zvítězil suverénně Markus Bösiger, David Vršecký dojel druhý, když celých devět kol odrážel tvrdé útoky Antonia Albaceteho.

Popisovat vítězné jízdy Markuse Bösigera je poněkud jednotvárné. Švýcarský jezdec se vzápětí po startu dostane do čela závodu a bez větších potíží si dojede pro vítězství. Po Barceloně, Zolderu, Albacete a Nogaru předvedl totéž na Nürburgringu. Nutno však podotknout, že v Německu činil jeho náskok v cíli pouhé 0.4 sekundy.
 
„Všechno bylo v pořádku. V průběhu závodu jsem šetřil auto. Na konci jsem musel předjíždět několik pomalejších jezdců, takže jsme se na mě dotáhli David s Antoniem. Měl jsem ale vše pod kontrolou,“ komentoval bez sebemenšího náznaku vzrušení Boösiger.

David Vršecký zajel podstatně dramatičtější závod. Skvěle zvládl boj o první šikanu, při kterém ovšem obdržel ránu od Albaceteho. Však si to šel roudnický jezdec vzápětí po dojezdu s malým Španělem vyříkat, přičemž padala slova o dráždění hada bosou nohou. Zbytek kvalifikace totiž absolvoval David s vlajícím blatníkem.
 
„Člověk nesmí získat image otloukánka. I když rozhovor s Antoniem proběhl v poklidné atmosféře,“ vysvětloval Vršecký v megadepu svého týmu. Zatímco první tři kola jel Albacete v těsném závěsu, další část závodu na boj o druhé místo a první startovní řadu pohárového závodu rezignoval.
 
„Říkal jsem si, že vzhledem k náskoku Markuse nemůže Antonio riskovat případnou kolizi a pojede tvrdě, leč v rámci zdravého rozumu. Tak se stalo. Uvidím, jak v pohárovém závodě.“
 

Pohárový závod pro Buggyry!

Jezdecké galapředstavení se šťastným koncem nabídli všem příznivcům truckracingu na legendárním Nürburgringu jezdci týmu Buggyra International Racing Systém. Již z pátého vítězství v této sezóně se radoval Markus Bösiger. David Vršecký dojel druhý, zasloužil se již o letošní třetí týmové double a dokonal tak triumf roudnického týmu.

O dalším vítězství Markuse Bösigera by šlo psát již podle zavedené šablony ve stylu odstartoval – ujel – zvítězil. Vzápětí po vítězném průjezdu cílem se ovšem z jeho speciálu začaly ozývat zlověstné zvuky. Stejně jako v případě Vršeckého v Nogaru byla na vině převodovka. „Vzhledem k tomu, že jsme ve čtvrtek najeli spoustu kilometrů nad plán, jsem se snažil jet na vítězství, ale s rozumem. Navíc jsem v posledních kolec cítil, že to není úplně ono,“ popisoval ještě před vyhlášením vítězů Markus Bösiger.
 
Ve stejné chvíli odvážela odtahová služba jeho speciál do depa. „Problémy s technikou k motoristickému sportu patří. Stejně tak, jako štěstí,“ dodal švýcarský jezdec, který se usadil v čele šampionátu s luxusním náskokem 47 bodů před obhájcem titulu Antoniem Albacetem.

Absolutorium si za svůj výkon zaslouží i druhý David Vršecký. Stejně jako v kvalifikaci zvládl skvěle start, když v nájezdu do kritické první šikany opět ustál útok Albaceteho. V dalším průběhu závodu nedostal dvojnásobný šampión starého kontinentu v souboji s Davidem sebemenší šanci.
 
„Jelo se mi skvěle. Měl jsem informace, že Markus výrazně nezrychluje. V první řadě jsem se staral o Antonia. Nürburgring vyhovuje mému způsobu brždění. Věděl jsem, že když neudělám chybu, bude z toho double. Mám velkou radost,“ řekl po dojezdu roudnický jezdec, který najel na celkově čtvrtého Gerda Körbera dalších devět bodů. „Jsem třetí a mám náskok 32 bodů! To je skvělé. Udělám všechno proto, abych svůj výkon zopakoval i zítra.“

Výsledky pohárového závodu: Bösiger, Vršecký (oba Buggyra), Albacete (MAN), Hahn(Mercedes), Körber, Belloc (oba MAN).
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   TruckTrial na ranči ve Vránově u Sokolova, foto Jan Fischer

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose