www.car.cz
 

Rekord mostecké trati v kategorii motocyklů byl opět překonán
     8.7.2007 23:53 - tisková zpráva


POláci si předali žezlo

 

Sobotní kvalifikační jízdy před nedělními hlavními závody evropského šampionátu motocyklů se na Autodromu Most nesly ve znamení nového posunu rychlostního rekordu trati. Od loňského července jej držel Andrzej Pawelec z Polska, který rekord vytvořil na superbiku Yamaha. V sobotu 7. července jej překonal jeho krajan Pawel Szkopek. Na stroji stejné značky, ovšem v kategorii Stocksport 1000, posunul hodnotu rekordu o půl sekundy!

 

Původní nejrychlejší kolo na motocyklu mělo hodnotu 1 minuta a 39,775 sekundy. Nový rekordní okruh zajel Polák Szkopek v čase 1 minuta a 39,220 sekundy. Podařilo se mu to v podvečerní druhé měřené jízdě, přičemž v té první byl nejrychlejší Ital Fabrizio Pellizzon, který ale zůstal za dosavadním traťovým rekordem o dvě desetiny pozadu.

 

„Samozřejmě si toho velice vážím,“ řekl Polák. „Zdejší okruh znám a mám ho velice rád. Kolikrát jsem tady i upadl, ale ta trať se mi opravdu moc líbí. Jezdíme nové Dunlopy a v první jízdě jsem měl obutou tvrdší směs pro závod. Do té druhé jsem pak použil měkkou kvalifikační a okamžitě to bylo poznat. Mám velikou radost i z toho, že jsem přebral žezlo po krajanovi. S Andrzejem se dobře známe, je to můj veliký soupeř. Teď jsem tedy vyhrál já,“ pochvaloval si Pawel Szkopek. 

 

Také v ostatních kubaturách se do bojů o Pole Position zapojili především favorité. Stopětadvacítky povede do závodu Ital Michele Conti na Hondě, nejlepší z Čechů byl pátý Lukáš Šembera na stroji stejné značky. Dvěstěpadesátkám tradičně kraluje španělský několikanásobný šampión této kubatury  Alvaro Molina s Aprilií. Šestistovkové Stocksporty opanoval Fabrizio Pellizzon na Triumphu a jako třetí bude startovat Patrik Vostárek na Hondě. Nejlepší tréninkový čas mezi Supersporty vybojoval náš Radek Rous, Michal Filla byl čtvrtý a Václav Bittman pátý.

 

V sobotu už se odjel také první závod. Přebor ČR v kubatuře do 6OO ccm vyhrál Karel Táborský před Michalem Měšťanem a Radkem Coufalem, všichni na Yamahách.

 

(7.7. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Radek Rous a Michal Filla při Memoriálu Františka Šťastného od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose