www.car.cz
 

Radek Rous ovládl závod mistrovství Evropy v Mostě
     9.7.2007 14:14 - tisková zpráva


Riskantní manévr Michala Filly mohl stát oba jezdce znojemského týmu dobré umístění

Radek Rous ovládl závod mistrovství Evropy v Mostě

 

Třetím závodem pokračoval o víkendu v Mostě seriál Mistrovství Evropy supersportů. Na jeho start se postavila také dvojice jezdců znojemského Klub racing teamu - Radomil Rous a Michal Filla. Úspěšnějším byl tentokrát kralický rodák Radomil Rous, který si tak se svou Yamahou R6 spravil chuť po nepříliš povedeném závodě domácího šampionátu v Brně. Filla dojel po napínavém závěru závodu třetí.

 

Radek Rous nebyl spokojen se čtvrtým místem ze závodu Mistrovství České republiky, které obsadil o druhém červencovém víkendu v Brně, proto v Mostě hodlal útočit na příčky nejvyšší. A jeho tažení za pódiovým umístěním skončilo výborně.

Už po měřených trénincích byl totiž devětadvacetiletý jezdec z Kralic na Třebíčsku první. Ve druhé kvalifikaci totiž stlačil svůj čas o kousek níž než ostatní jezdci a do závodu vstupoval z pole position.

 

Do samotného nedělního závodu odstartoval Rous dobře. „Tentokrát mi  výjimečně vyšel start, ale i když jsem byl v první zatáčce druhý, během prvních kol jsem se propadl až na páté místo,“ popisuje úvod závodu jezdec, který se pomalu dostával do potřebného tempa. „Během dalších dvou třech kol jsem se začal vracet dopředu a polovinu závodu jsem odkroužil na druhém místě za vedoucím Italem Marranconym.“

 

Drama začalo vrcholit pět kol před cílem. To se totiž na vedoucí dvojici doklapl Michal Filla a na čele se začaly dít zajímavé věci. Po jednom ze zaváhání italského jezdce, kdy musel Rous výrazně zpomalit, se dokonce Filla dostal do čela. „Toho Itala jsem ještě v tom samém kole předjel a v posledním kole jsem se dostal i před Michala.“

 

V závěrečném okruhu ale přišel moment, který mohl stát oba jezdce Klub racing teamu Znojmo všechny naděje. „Michal se mi předjetí pokoušel poměrně riskantním manévrem v předposlední zatáčce vrátit a došlo ke kontaktu. Byl o trochu delší, vletěl do mě a nadzvedl mi brzdovou páčku, takže jsem měl problémy s brzděním. I tak jsem se ale dostal do cíle jako první, ale Michala stál tento manévr druhé místo,“ vrací se k divokému závěru závodu v Mostě Rous.

 

Oba aktéři si celou věc po závodě rozebrali. „Samozřejmě, že jsem k tomu Michalovi svoje řekl, protože to mohlo dopadnout daleko hůř. Nejenže jsme nemuseli oba dojet, ale navíc se mohl z nás někdo zranit. Naštěstí to dobře dopadlo. Michal je sebevědomý a cílevědomý jezdec, kterého zajímá jenom vítězství, ale tohle bylo zbytečně riskantní,“ uzavírá debatu o kolizi z posledního kola třetího závodu ME supersportů Rous.

 

Čtvrtý podnik seriálu se jede na konci července ve Švédsku. Zda se ale oba jezdci KRTZ na startu objeví je ale zatím ve hvězdách. Vzhledem k tomu, že Radek Rous po závodě v Brně prakticky ztratil šanci na domácí titul, je možné, že se na sever Evropy vydá.

 

„Se závodem ve Švédsku termínově koliduje závod Mistrovství České republiky v Mostě, takže to musíme s týmem probrat a rozhodnout se. Myslím si ale, že víc se budeme přiklánět pro závod evropského šampionátu,“ dodává jezdec.

 

MARTIN MUTL


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy motocyklů v Mostě, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose