www.car.cz
 

Mirek Jandík si pochvaloval erzety na Rožnavě i pátou příčku v cíli !
     10.7.2007 23:28 - tisková zpráva


Bitva o medaile graduje

 

RALLY ROŽŇAVA

Václav Pech triumfoval i na čtvrté soutěži slovenského šampionátu se stal předčasně mistrem. Dvě soutěže před závěrem seriálu má stále velké šance na další medaili i jeho kolega z týmu Matador Motorsport Miroslav Jandík. Na Rally Rožňava obsadil se starším modelem mitsubishi pátou příčku a v průběžné klasifikaci se dělí o bronz s Drotárem na Octavii WRC.

 

Po soutěžích v Púchově a Bratislavě se další pokračování mezinárodního mistrovství Slovenska v rally přesunulo na východ země do Rožňavy. Mezi 43 startujícími nechyběl nikdo z pravidelných účastníků šampionátu. Mezi favority na přední příčky figurovala opět zlínská posádka Miroslav Jandík – Radim Chrastecký, tentokrát se však musela spokojit se svým starším vozem Lancer Evo VII. „Devítku“ prodali a další teprve začali stavět. Jejich druhým handicapem byla skutečnost, že v Rožňavě dosud nestartovali a všechny rychlostní zkoušky pro ně byly nové.

 

Soutěž zahajoval večerní sedmikilometrový městský prolog, který posádky absolvovaly obráceném pořadí. Po nehodě Béreše staršího, kterému praskla spojka a poranila mu nohu, byla zkouška přerušena a Jandík startoval později než se předpokládalo. Na voze neměl namontovanou světelnou rampu a za tmy zajel až osmý čas. Druhý den čekalo posádky devět měřených úseků a jednatřicetiletý zlínský jezdec se rychle probojoval na pátou příčku za Petera Gavláka. Zkušenější soupeř, který startoval s nejnovější evolucí mitsubishi a Rožňavu v minulosti dvakrát vyhrál, však byl nad jeho síly. Jandík navíc ztratil na RZ5 několik sekund hodinami a tak se do cíle pořadí nezměnilo.

 

„Auto i pneumatiky Matador opět fungovaly bez problémů, s výsledkem jsme spokojeni. Před soutěží jsme chtěli být do pátého místa a to se podařilo. Trať byla náročná, i když panovalo příjemné slunečné počasí. Rychlostní zkoušky byly nejpěknější, které jsme letos na Slovensku zatím jeli,“ zhodnotil své účinkování v soutěži Jandík.

 

Dalším startem bude prestižní domácí Barum Rally, na které by posádka týmu Matador Motorsport chtěla představit svůj nový Lancer Evo 9. Vzápětí po populární Barumce následuje předposlední slovenská soutěž Rally Spiš. Tam už půjde do tuhého.

 

Zatímco Pech má slovenský titul jistý, o post vicemistra se utkají další čtyři jezdci včetně Miroslava Jandíka. Dělí je pouhých sedm bodů.

 

RALLY ROŽŇAVA
1. Pech - Uhel (CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:07:02.1 (1. N4)
2. Grzyb - Hundla (PL - Suzuki Swift S1600) + 12,6

3. Drotár – Bánoci (SK – Škoda Octavia WRC) + 23.6
4. Gavlák - Hůlka (SK/CZ - Mitsubishi Lancer Evo IX) + 1:50.5 
5. Jandik - Chrastecký (CZ - Mitsubishi Lancer Evo VII) + 2:10.5

Stav mistrovství Slovenska:

1. Pech 120, 2. Grzyb 72, 3. Jandík a Drotár 68, 5. Gavlák 65

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Mistrovství Evropy motocyklů v Mostě, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose