www.car.cz
 

EuroBoss: Formule 1 se starším letokruhem
     16.7.2007 18:16 - Vladimír Rožánek


Ve startovní listině závodů EuroBoss Series můžeme nalézt stroje Jordan Judd V10, Benetton Ford HB V8, nebo RAM Hard 1,5 Turbo. Ze známých jmen se pohybují v této sérii hlavně bývalí či současní jezdci Interserie, kde také nacházejí tyto vozy uplatnění. Dědečkem EuroBoss Series je Karl Heinz Becker, který s Dallarou Nissan V6 zatím zůstává na šestém místě a věkem mu do šedesáti moc nechybí. Jeho nejslavnější léta pamatuje Interserie z let 1994-2002. Zakladatelem této série byl před léty Klass Zwart, který se i nyní na těchto závodech podílí a jezdí na voze Ascari Benetton Judd V10.

 

Letos se zatím konaly pouze dva podniky na německém Hockenheimu a na Donnington Parku v Anglii.

V celkové klasifikaci dominuje Klass Zwart na Ascari, který získal za dva závody celkem 5 bodů. V EuroBoss sérii se každému za neodjetý, nebo nedokončený závod přičítá 15 bodů a čím menší počet bodů závodník získá, tím lépe pro něj v celkovém hodnocení.

Druhý v pořadí je Luxemburčan Schroeder na dalším Ascari Benettonu Judd V10 a bronzová příčka patří Henry Büttnerovi z Německa na Reynardu Mader V8 3,0ltr..

 

K dalšímu závodu se série vydává na anglický okruh Snetterton, kde se jezdí převážně domácí okruhový seriál BTCC a zahraniční závodní série na něm nebývají obvyklé. Další závody ještě letos uvidí diváci v Zolderu, španělské Rondě a závěr patří Nürburgringu.

 

Pořadí EuroBoss F1 Series 2007:

 

K.Zwart (NL) – Ascari Benetton Judd V10 – 5

P.Schroeder (LUX) – Ascari Benetton Judd V10 – 22

H.Büttner (D) – Reynard 91D Mader V8 – 32

J.Hemming (GB) – Jordan Judd V10 – 37

F. v Eerd (NL) – Tyrrell Cosworth V8 – 38

K.H.Becker (D) – Dallara Nissan V6 – 39

J.C.Monbaron (CH) – Reynard Judd V8 – 41

J.Ryschka (D) – G-Force Indy Chevy V8 – 43

 

Text a foto: Vláďa Rožánek

www.EuroBossF1.com


 
 
Fotogalerie:   Interserie pokořila rekord v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose