www.car.cz
 

Pelhřimov nabídne bohatý doprovodný program, přijede i Václav Pech!
     17.7.2007 17:47 - tisková zpráva


Necelé tři týdny zbývají do startu IV. CEBIA Rallye Pelhřimov - Memoriál Tomáše Vojtěcha, která se odehraje v termínu 3. – 4. srpna 2007 jako součást mediasport.cz Mistrovství České republiky v rally 2007, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2007, Trofej Zóny střední Evropy v rally historických automobilů 2007 a volný zónový podnik.  Pořadatelé z Rallye Klubu Pelhřimov v AČR v čele s ředitelem závodu Richardem Gnojkem postoupili z loňského úspěšného rallysprintu mezi mistrovské dvoudenní rally.  

 

Pelhřimovská rally je proslulá svým doprovodným programem na zdejším náměstí. Nejinak tomu bude i letos, když celý program si vzal na starost jeden z reklamních partnerů Pivovar Poutník z Pelhřimova. „Celé centrum bude opět na pelhřimovském náměstí, kde bude umístěna startovní a cílová rampa. Vzhledem k tomu, že jedeme dvoudenní rally, proběhne start již v pátek 3. srpna v 17 hodin.

 

Doprovodný program začne již od 14 hodin a představí se mimo jiné hudební skupina Minor a rockový objev roku kapela East Park. Kaskadéři předvedou extrémní vystoupení s názvem STUNT RIDING SHOW, při kterém se divákům doslova tají dech. Dále jsou připraveny pivní soutěže, velkoplošná obrazovka a rovněž autogramiáda soutěžního jezdce Václava Pecha, mnohonásobného mistra České republiky v rally,“ říká Richard Gnojek, ředitel rally.

 

Pelhřimovské náměstí bylo v minulých letech zaplněno fandy motoristického sportu. Hlavním tahákem pro fanoušky bude během pátečního odpoledne vystavení závodního speciálu BRISK RS 01 WRC. Jedná se o závodní automobil vlastní konstrukce, jenž vychází z koncernových dílů Škoda a VW. Tento automobil s pohonem na všechna čtyři kola a výkonem přes 500 koní vznikl v táborském Brisku.

 

Společnost Mediasport.cz připravila interaktivní soutěž o navigace MIO GPS pro hráče počítačové hry Richard Burns Rally ve spolupráci s internetovým serverem http://rbr.onlineracing.cz, automobilky Ford a Mitsubishi představí své vozidla a pro děti je připraven skákací hrad a další atrakce.

 

„Letos nebudeme končit ohňostrojem jako v předchozích letech, neboť vzhledem k dvoudenní rally startujeme již odpoledne za denního světla. Start proběhne klasickým způsobem od nejnižšího čísla po nejvyšší startovní číslo. Soutěžní vozy hned po odjezdu z pelhřimovského náměstí zamíří na úvodní rychlostní zkoušku v Křešíně,“ vysvětluje Gnojek.

 

Další informace najdete na oficiální internetové stránce pelhřimovské rally: www.rallye-pelhrimov.cz a v dalších tiskových informacích. Pozor! Uzávěrka přijmu přihlášek pro soutěžící se blíží, neboť je stanovena na pondělí 23. července. Na internetové stránce naleznete průběžně aktualizovaný seznam přihlášených posádek.

 

Novinkou letošního ročníku je start historických automobilů v českém šampionátu a v Zónovém mistrovství střední Evropy.

 

 

V Pelhřimově 16. července 2007                     Roman ORDELT

                                                                                                   tiskové středisko

  IV. CEBIA Rallye Pelhřimov 2007       


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2007 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose