www.car.cz
 

Jan Jelínek se v Pačejově trápil a skončil za desítkou
     18.7.2007 10:15 - tisková zpráva


Po smolném výpadku na domácí Kopné se posádka Pospa Rallye Teamu Jelínek–Kotěna příliš neradovala ani v cíli Rally Agropa. I když vůz nakonec přejel cílovou rampu, jedenácté místo nebylo důvodem k oslavě. Ani jízdu na trati si dvojice příliš neužila, příčinou byly technické potíže jejího mitsubishi.   ¨

Červenožlutý vůz Mitsubishi Lancer EVO IX musel po Kopné projít opravami, nejvýznamnějším zásahem byla instalace nového motoru. „Motor jsme do auta dávali těsně den před závodem. Mitsubishi bylo plně pojízdné, ale až v soutěži jsme zjistili, že motor jede jen cca na 80 % běžného výkonu. Příčinu jsme původně viděli v nekompatibilitě elektroniky s novým motorem, nakonec se ale ukázalo, že na vině bylo turbo.

Tím se pro nás závodění stalo spíše utrpením a souboj s ostatními piloty ve špičce nereálnou záležitostí. Chtěli jsme své marné snažení v půlce rallye vzdát, ale nakonec jsme to přetrpěli až na cílovou rampu,“ popisuje martyrium Jan Jelínek. Posádka nakonec obsadila v konečném pořadí 11. příčku v klasifikaci MČR Sprintrally.

„Z výsledku jsme samozřejmě zklamáni, hlavní soupeři nám bodově odskočili a ztrátu už budeme jen těžko dohánět. Přesto sprinty zůstávají naší prioritou, takže další v plánu jsou Prachatice a pak už domácí Barum rally Zlín, na které bychom určitě nechtěli chybět,“ nastínil další plány jezdec. 
     
             tisková zpráva
  -Vicky- Media Productions 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rally Bohemia Mladá Boleslav 2007_Sosnová - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose