www.car.cz
 

Škardová nabádá Sýkoru ke zrychlení. S EVO IX v Pačejově již pátí !!
     19.7.2007 22:31 - tisková zpráva


Vynikajícího výsledku dosáhla na Rally Agropa Pačejov posádka Jan Sýkora – Martina Škardová. Premiérový start s nejnovější evolucí lanceru proměnili v krásné páté místo absolutně. V početně obsazené třídě N4 pak premiérově obsadili pódiové umístění.

 

Z mého pohledu proběhlo všechno podle představ. Hodně dobrý pocit mám z Honzovy schopnosti přemýšlet a učit se. Na jeho stylu bylo okamžitě vidět, že dokáže zareagovat na rady a poučit se i z vlastních chyb. Spokojený jsem i s výsledkem a hodně oceňuji nejrychlejší čas v poslední zkoušce soutěže.

 

Rád bych, aby naše další letošní spolupráce byla zaměřena především na získávání zkušeností v jiném, než domácím prostředí,“ řekl Milan Liška, jehož tým NTS Plzeň – Gassner Rallisport poskytnul posádce Sýkora – Škardová vůz.

 

V první desítce absolutního pořadí se Honza s Martinou usadili už od úvodní erzety. Chybička na druhé rychlostní zkoušce Komušín – Horažďovice je ale odsunula ze čtvrtého místa na deváté.

 

Start s Mitsubishi Lancer EVO IX byl pro nás premiérou. Honza měl možnost se s vozem seznámit už ve čtvrtek před závodem při testování. Najel s ním asi třicet kilometrů. Já na horké sedadlo usedla až před startem úvodní erzety. Zpočátku jsme se s autem seznamovali, což se odrazilo na horších časech v úvodu.

 

Nevyvarovali jsme se dvou chyb. Na úvodní erzetě jsme ztratili několik vteřin kvůli velkému smyku ve vracáku. Na druhé sklouzli po vytahaném blátě a museli couvat. V tak krátké soutěži se každá chybička hned projeví a těžko se dohání, popisuje vstup do soutěže navigátorka Martina Škardová.

 

Od třetí rychlostní vložky už opět stoupali pořadím vzhůru až na vynikající konečné páté místo v absolutním pořadí, třetí ve třídě N4 a první mezi smíšenými posádkami. Za zmínku jistě stojí nejrychlejší čas na závěrečné erzetě Damětice – Nezamyslice.

 

V prvním servisu jsem musela Honzu „lehce“ povzbudit a začali jsme postupně zrychlovat. Samozřejmě, nejvydařenější byla závěrečná osmá erzeta, kterou jsme vyhráli absolutně. Je to Honzův styl – pomalejší začátek a rychlý závěr. Já bych však ráda, pokud bychom se dopracovali k rychlému úvodu a ještě rychlejšímu finiši.

 

Chtěla bych také pochválit organizaci Rally Agropa Pačejov. Vše probíhalo parádně. Také náš cíl dosáhnout kvalitního výsledku, jsme splnili. Abychom vůbec mohli startovat, potřebujeme podporu mnoha lidí, kteří nám všemožně pomáhají a tak doufám, že je výsledek potěšil stejně jako nás.

 

Chci poděkovat všem, kteří s námi spolupracují a umožňují nám věnovat se tomuto krásnému sportu,“ dodala spokojeně Martina.

 

S dobrými pocity odjížděl z Pačejova i Honza Sýkora: „S „devítkou“ se mi jelo velmi dobře. Velké brzdy a převodovka KAPS posunují auto blíže skupině A. Jsem za příležitost závodit s tímto krásným autem panu Liškovi a týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport moc vděčný. Vše fungovalo bez sebemenšího problému a my se mohli soustředit jen na výkon na trati. Mívám většinou pomalejší nástup a tak mě šesté místo v úvodní vložce potěšilo.

 

Na té následující jsem se nevyvaroval chyby. V lesním úseku jsem v pomalém místě dostatečně neodsadil na ruční brzdu a museli jsme couvat. Zbytečná chyba mě moc mrzela. Od druhé sekce jsme se snažili postupně zrychlovat a byl z toho krásný souboj s Viktorem Szabó a Láďou Tichým. Na výsledku se velmi promítly cenné rady od pana Lišky. Především jsme se snažili uklidnit rozevlátost a jet rychle vpřed.

 

 Poděkování patří samozřejmě naším sponzorům a kamarádům, společnosti Thermica Liberec, Auta 24, autodopravě Jiří Kutílek Heřmanice, autodílny Kolář Horažďovice, Altea Rokycany, Ekoli Liberec, Moro.cz, Zipoz, Obreta, tátovi, mechanikům a celému týmu NTS Plzeň – Gassner Rallisport.“

 

Obrovský podíl na startech a úspěších Honzy a Martiny má jejich manažer Jaroslav Houba. Pačejovským výsledkem byl moc potěšen. Myslím si, že při premiéře s EVO IX si Syky a Martina vedli super. Zpočátku byli oba trošku nervózní, ale to ke sportu patří. Všichni jsme drželi palce a vyšlo to. Oba si pěkně mákli. Jsem nadšen přístupem pana Lišky. V pátek jsem měl možnost s ním krátce mluvit. Podle mého názoru není pro Honzu lepší auto, než právě od něj.

 

Proto bych chtěl celému týmu, posádce, mechanikům a panu Liškovi pogratulovat a poděkovat. Můžu také slíbit fanouškům Honzy a Martiny, že je uvidí s EVO IX i v Jeseníkách a ještě předtím s „osmičkou“ týmu R.A.M. pana Mládka v Pelhřimově. Takže se máte na co těšit,“ sdělil pozitivní informace ohledně dalšího programu talentované posádky spolumajitel firmy Auta 24 Liberec.

 

 

Vlastimil Resl

Motorsport-review.cz

 

PR

Tisková zpráva posádky Jan Sýkora – Martina Škardová


 
 
Fotogalerie:   Rally Agropa Pačejov 2007 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose