www.car.cz
 

BMW 1 Challenge na Oscherslebenu a nyní směr Hockenheimring
     21.7.2007 06:42 - tisková zpráva


První představení v zahraničí zapříčinilo vyšší poptávku po účasti vBMW 1 Challenge. Kromě stálých jezdců se na trať v Oscherslebenu postavili domácí jezdci Daniel Milde a Georg Vogler.

 

Mezi další rychlé jezdce se zařadil svými výsledky Dán Michael Holden a Slovák Drahoš Dzibela. Po celý závodní víkend vládlo nad motorsport arénou tropické počasí, při kterém se jezdci cítili ve voze jako v sauně.

 

Pro všechny české a slovenské jezdce představoval technický okruh v Oscherslebenu velkou výzvu. Tak technický okruh prověřil nejen je ale i samotnou techniku, na kterou si museli zvykat domácí jezdci.Nejlepším místem na trati je zadní retardér, kde nás vysoké obrubníky vyhazují na dvě kola,“ řeklo nadšeně hned několik jezdců. První volné tréninky naznačili rychlost němců, ale i rychlou adaptaci našich jezdců. Již ve druhém volném tréninku, který se v pátek dopoledne odehrával ještě na vlhkém asfaltu, havaroval Radek Bareš a svůj vůz na celý víkend předčasně odstavil.

 

Suverénem víkendu byl Petr Fulín, který vyhrál vše co šlo, od volných tréninků po oba dva závody. Obávaná první levotočivá zatáčka se při obou startech obešla bez výraznějších karambolů a tak vláček čtrnácti vozů bojoval před naplněnými tribunami až do posledních kol. Od startu prvního závodu nejlépe vyrazil Fulín, za ním Dzibela, ale ten nevydržel tlak ze strany soupeřů a ve druhém kole odpochodoval do kačírku. Poslední startující Holden se rychle probíjel přes pomalejší jezdce, když poslední kola bojoval s Martinem Zajíčkem o druhou pozici, zkušený Zajíček si však své místo pohlídal.

 

Druhý závod měl podobný průběh, Fulín odjel svým soupeřům, po chybě Lumíra Firli se na druhou pozici dostal Zajíček a na třetí místo se propracoval pátý startující Patrik Nemec. Bojovalo se mezi Firlou a Mildem o čtvrtou pozici a Vogler se Skalickým o sedmou pozici.

 

Zahraniční premiéra vyšla na výbornou. Další závod bude hostit okruh formule 1 Hockenheimring 3-4.8.2007.

 

PR


 
 
Fotogalerie:    Ústecká veteran rallye od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose