www.car.cz
 

Michal Filla doma v Brně mezi světovou čtyřtaktní elitou
     24.7.2007 15:45 - tisková zpráva


Světová čtyřtaktní elita se sešla o uplynulém víkendu na trati Masarykova okruhu v Brně, aby zde jezdci změřili své síly v klání Mistrovství světa superbiků zvaného zkratkou WSBK. Ve velké konkurenci MS supersportů (WSS) se představil na „divokou kartu“ Michal Filla. Michal si tak hned ve své první sezoně na čtyřtaktním motocyklu mohl zkusit, jak tvrdý je tento šampionát.

V kvalifikacích se Šlapanickému jezdci příliš nedařilo, hned v úvodu první jízdy, která rozhodovala o postavení na startovním roštu spadl a v druhé skončil i přes výrazné zlepšení osobního maxima na domácí Brněnské trati jako pětatřicátý ze 37.startujících. Naopak týmový kolega Radek Rous dokázal zajet vynikající čas a obsadit 27.místo.


Nedělní ráno však znamenalo výrazný obrat k lepšímu. Vždyť již v ranním warm upu, který slouží především pro odzkoušení motocyklů před závodem Michal dokázal zlepšit svůj čas z kvalifikace a zároveň své osobní čtyřtaktní maximum o 0,7 vteřiny a zajel čas 2:08,43. Start do závodu se čtyřtaktnímu premiantovi podařil velmi dobře a hned od úvodních metrů se pohyboval v početné skupině, která po dopadnutí několika jezdců, bojovala o 19.místo. V cíli z toho nakonec byla pěkná 23.příčka. Týmový kolega Radomil Rous dojel hned za Michalem na čtyřiadvacáté pozici.

Michal Filla: Byl to pěkný závod a z toho mám opravdu radost. Zlepšil jsem si svůj nejrychlejší čas na tomto okruhu a to byl jeden z mých hlavních cílů. Ve skupince, ve které jsme s Radkem jezdili bylo pár dobrých jezdců a nakonec mě v cíli od 19.místa dělila necelá vteřina. Motorka jela na své možnosti výborně. Kvalifikace mi ale vůbec nevyšly. V té první jsem spadnul hned ve třetím kole, na výjezdu ze stadionu mi podklouzlo přední kolo a já se zase po dlouhé době poroučel k zemi.

Přestože to byl lehčí pád, pokračovat jsem už nemohl. V sobotu jsem se snažil na pád zapomenout a získat zpět důvěru k přednímu kolu, ale opatrnou jízdou jsem se pochopitelně moc nezlepšil. Po drobné úpravě nastavení motocyklu se mi v nedělním Warm upu podařilo jezdit docela rychlá a vyrovnaná kola a to bylo před samotným závodem velmi dobré. Radek jel skvěle celý víkend a v kvalifikaci dokázal zajet výborný čas na jedno kolo.

Tento víkend byl pro mě dobrou školou. Chtěl bych poděkovat celému týmu za perfektně připravený stroj a všem svým partnerům za podporu, bez které bych se těchto skvělých závodů nemohl zúčastnit. „

 

 


Výsledky:
1.Sufuoglu, 2.Jones +11s, 3.Foret +17s… 23.Filla +51,0s , 24.Rous +51,2s

Vladimír Novotný
PR


 
 
Fotogalerie:   GP Brno 2006 objektivem Pavla Procházky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose