www.car.cz
 

SEAT zve do Českého Krumlova
     Pavel Jelínek


O víkendu 28. a 29. května se do Českého Krumlova sjede prakticky kompletní soutěžácká špička – nejlepší piloti všech tříd budou na trati SEAT Rallye Český Krumlov bojovat o body do celkového pořadí MMČR. Barvy automobilky SEAT bude opět hájit zkušený Emil Triner s Cordobou WRC Evo III, který si v uplynulých dvou ročnících, kdy byl SEAT partnerem rallye, vyzkoušel už třetí i druhý schůdek stupňů vítězů.

Triner (SEAT Cordoba WRC Evo III), Kresta (Subaru Impreza WRC), bratři Vojtěchové (Peugeot 206 WRC), Kopecký (Škoda Fabia WRC), Prokop (Škoda Octavia WRC), Trněný (Škoda Octavia WRC)… žádný z předních jezdců si SEAT Rallye nenechá ujít - dva týdny před startem registrují pořadatelé téměř stovku přihlášených jezdců všech tříd!

Také letos zvolili organizátoři SEAT Rallye Český Krumlov osvědčenou koncepci - program pro jezdce tedy začíná už ve středu 26. května seznamovacími jízdami a bude pokračovat čtvrteční testovací zkouškou, kterou vždy sledují spousty netrpělivých fanoušků. Následují večerní technické přejímky vozů a nebude chybět ani představování předních jezdců.

Vlastní soutěž se pojede jako každoročně ve dvou etapách: V pátek 28. května (start
v 15:00 h) a v sobotu 29. května (start v 7:00 h). Vyvrcholením bude vyhlašování nejlepších posádek na cílové rampě. Předtím se ale musí soutěžní posádky vypořádat se 740 km trati, z nichž 190 km připadá na rychlostní zkoušky. Krumlov je tradičně rychlá “asfaltová” soutěž - 99 % povrchu tvoří asfalt.

Příznivce SEAT Rallye určitě potěší, že i letos se uskuteční atraktivní polookruhová zkouška v Římově, a to i přesto, že římovský rallyekrosový okruh byl zrušen a pořádání rallyekrosových závodů na jednom z prvních českých závodišť definitivně ukončeno. Prubířským kamenem bude nejdelší a nejobtížnější rychlostní zkouška “Malonty”, která měří 25 km. Veškeré servisy jsou letos soustředěny výhradně do Českých Budějovic, mimo servisní areál budou jen některé tankovací zóny a zóny pro přezouvání pneumatik.

Organizátoři soutěže kladou velký důraz na zajištění bezpečnosti pro posádky i diváky. Oproti loňskému ročníku se opět zvýšil počet pořadatelů, včetně příslušníků městské i státní policie a hasičů. Připravený je lékařský a bezpečnostní vrtulník. Prostory pro diváky jsou jasně vyznačené, přístupu do nebezpečných míst brání kovové zábrany i tradiční “mlíko”.

Triner se do Krumlova těší

Mechanici pečlivě odladili každou maličkost soutěžního vozu, pilot je zdravě nažhavený, sedadlo spolujezdce opět zahřívá Miloš Hůlka, se kterým to posádce evidentně klapalo… na Emilovi Trinerovi je jasně vidět, jak rád by si s Cordobou zopakoval rok 2001, kdy v Českém Krumlově vyhrál.

“SEAT Rallye považuji za jednu z nejhezčích soutěží celého šampionátu - je hodně rychlá a náročná, což mi vyhovuje. A samozřejmě startovat na SEAT Rallye s vozem SEAT Cordoba WRC a v týmu SEAT Sport Czech Republic - to je samo o sobě pořádná motivace i závazek. Věřím, že se nám v Krumlově podaří zajet dobrý výsledek,” říká Emil Triner.

Altea v roli předjezdce

Importér automobilů SEAT do ČR, který je již třetím rokem partnerem českokrumlovské soutěže, si pro letošní ročník připravil velké překvapení: Rallye poslouží pro atraktivní kulisa pro oficiální uvedení nového modelu Altea na tuzemský trh, který se objeví na českokrumlovské rallye v roli předjezdce. “Altea se profiluje jako multifunkční dynamický vůz s neskrývaným sportovním nábojem a jsem si jistý, že to ukáže i na trati SEAT Rallye Český Krumlov,” říká Wolfgang Ratz, vedoucí divize SEAT společnosti Import Volkswagen Group. “Náročná a divácky atraktivní trať, na startu všechny nejlepší posádky včetně “našeho” Emila s Cordobou WRC, kulisa krásného historického města. Poslední květnový víkend v Českém Krumlově by si žádný příznivec motoristického sportu neměl nechat ujít,” zve Wolfgang Ratz všechny příznivce motoristického sportu do Českého Krumlova
na 32. SEAT Rallye.

Program SEAT Rallye Český Krumlov 2004

Středa 26.5.2004 Seznamovací jízdy

Čtvrtek 27.5.2004 Seznamovací jízdy, testovací RZ, přejímky

Pátek 28.5.2004 Seznamovací jízdy, 1. etapa

Sobota 29.5.2004 2. etapa, vyhlášení výsledků, předání cen


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose