www.car.cz
 

Čeští jezdci endura před GP ACERBIS OF CANADA na zajímavém výletě
     28.7.2007 22:23 - tisková zpráva


PŘED GP ACERBIS OF CANADA

Náš tým využil nabídky P.Lipčíka k návštěvě jeho současného bydliště a pracoviště ve Virginii

V týdnu před šestým podnikem GP Acerbis of Canada (28.-29.07.2007, Parry Sound) náš tým využil nabídky kamaráda P.Lipčíka, který momentálně pracovně žije v Norfolku (Virginia), k návštěvě jeho bydliště, pracoviště a jeho připraveného krátkého poznávacího programu.

Návštěva vojenského areálu, včetně fyzické účasti na letadlové lodi, která se připravovala na akci byla opravdu fascinující. Ono vůbec dostat se přímo do vojenské základny v Norfolku (jeden z největších přístavů Americké armády) a vidět sídlo NATO, veškéré vojenské velní, různé druhy vojenských lodí, včetně letadlových přímo z blízka, se poštěstí normálnímu člověku asi málokdy.

Další zajímavostí byla bezpochyby návštěva zábavného parku. Den na neskutečných atrakcích je opravdu málo. Některé postřehy a zážitky jsou ve fotogalerii. (i v naší)

Za vše patří velký dík Patrikovi a jeho rodině. Nejen, že nám všichni připravili zajímavý program, ale postarali se o nás po všech směrech, včetně ubytování v jejich soukromí. Navíc nám Patrik osobně pomáhá se zajištěním naší účasti ve státech po celou dobu našeho zdejšího působení. Při cestě k následujícímu šestému podniku v Kanadě se pochopitelně na malou chvíli nedalo zastavit na Niagáře.

A teď ještě několik zajímavostí před samotným startem GP Acerbis of Canada. Bohužel největší slabinou GP Canada v Parry Sound je bezpochyby slabá účast jezdců. Na start zítřejší sobotní etapy se postaví pohých 62 jezdců. Ve třídě E1 startuje 11 jezdců, v E2 19, v E3 13 a v Ejun 19 jezdců.

Z toho 39 jezdců je z Evropy, 15 jezdců z Kanady, 7 z USA a 1 z Austrálie. První jezdci startují v 9:00 hod (15:00 SEČ). Pořadatelé připravili 65 km dlouhý okruh, se dvěma časovými kontrolami a tradičními testy (Kros, Enduro, Extrém) Po oba dva dny se jedou tři kola, přičemž jedno trvá 1hod 53min.

Podle informací předjezdců, kteří okruh absolvovali v pátek dopoledne, to opět nebude žádná procházka. Mnoho záludností v podobě kamenitých výjezdů, dlouhý endurotest v lese, rovněž krostest je z části v lese, neříjemný sypký a klouzavý povrch na extrem testu pravděpodobně opět jezdcům ubere v průběhu absolvování soutěže hodně sil.

První startuje třída E3. Z našich pak V.Kuklík v 9:03, J.Dozsa v 9:15 a J.Horák v 9:39. Doufáme, že si naši opět bodově rozšíří svá konta v průbězném pořadí jednotlvých tříd a podaří se jim poskočit o nějakou tu příčku dopředu, přinejhorším udržet před posledníma dvěma GP kontakt s těmi nejrychlejšími.

 

Z Kanady zdraví L.Krupička


 
 
Fotogalerie:   Enduro GP Acerbis of Canada 2007, přípravy, foto českého týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose