www.car.cz
 

Tradiční vrchol Ennstal Classicu - GP Grobmingu
     30.7.2007 07:36 - Pavel Jelínek


GP Grobmingu

 

Tradiční vrchol Ennstal Classicu se odehrává na uličním okruhu městečka a láká mnohé fanoušky  a fotografy a je především prezentace skutečných skvostů z továrních muzeí a sbírek.

 

Prestižní je tato akce pro firmy Mercedes, Audi, Porsche a také Alfa Romeo dodává o nejlepší ze svých sbírek.  Letos se ovšem dalo vidět něco skutečně exkluzivního – společně se sešel legendární Auto Union typ D  a spolu s ním trať sdílel Mercedes W154.

 

Oba jsou to vozy pro Grand Prix závody nejvyšší úrovně v období před válkou. Auto Union má vzadu uložený 12ti válec objemu 3 litry s kompresorem, který dává 485koní. Mercedes proti tomu má motor vpředu a je to rovněž třílitrový12ti válec. Jeho výkon 480 koní je dán díky dvěma komresorům.

 

Pochopitelně tyto unikáty musí řídit jezdci spjati s příslušnou firmou a tak v Auto Unionu jsme mohli vidět Franze Wittmanna,  soutěžáka éry Quattra a v Mercedesu jel Jochen Mass, který na okruzích vodil mimo F1 i Mercedes v Le Mans. Tuto dvojici doplnila mladší, poválečná Alfa Romeo Alfetta z roku 1950 po Fangiovi.

 

V ní  burácel 1,5 litrový kompresorový osmiválec a podle oficiálního programu disponoval neskutečným výkonem 405 koní při 10500 otáčkách. Porsche nasadilo vůz který vyhrával vrchařské mistrovství- speciál spider s osmiválcem z tehdejší formule 1.

 

Další účastní byli trochu ve stínu těchto hvězd a také prudký déšť pokazil zážitek ze sledování takové výjimečné akce.

 

FOTO z akce najdete zde dole.

FOTO z Ennstal Classicu pak v sousední  galerii.

 

Tonda Malý


 
 
Fotogalerie:   Historické skvosty v Grobmingu od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose