www.car.cz
 

Otec i syn Antonyovi jsou již po Přibicích mistry v autokrosu
     6.8.2007 20:48 - Pavel Jelínek


Přibice - Závodní trať v Přibicích na jihu Moravy hostila o víkendu Mezinárodní mistrovství republiky v autokrosu. Kromě českých jezdců se ho zúčastnili závodníci z  Rakouska, Ruska a Slovenska. Favoritem mezi domácími byli otec a syn Antonyovi z UAMK  Valtice, kteří se na mistrovství důkladně připravovali.

"Samozřejmě, že chceme na domácí  půdě vyhrát, auta máme připravená na sto deset procent, hlavně juniorovo jsme dávali  dohromady celých deset dní, protože bylo hodně rozbité," netajil se s nejvyššími ambicemi  otec Zdenek Antony před závodem.

Zatímco v loni utekl titul patnáctiletému Zdenkovi o pouhé  dva body, má letos dobře našlápnuto. Za čtyři závody si připsal na své konto čtyři vítězství a trať v Přibicích dobře zná. "Patří mezi nejlepší vůbec a organizátoři z AMK Ivaň mají vždy připravené perfektní zázemí. Takových tratí by mělo být víc," poznamenal na adresu správců  okruhu Zdenek Antony.

Na téměř osm set metrů dlouhém okruhu číhá na jezdce několik  překvapení. "Divácky nejatraktivnějšími místy je jednak uměle vytvořený kopec, z jehož horizontu lítají vozy až dvacet metrů daleko a potom pravoúhlá zatáčka před cílem, na které musí jezdci řadit až na první stupeň," uvedl zajímavosti z trati Josef Růžička, který už dříve vyměnil závodění za pořadatelskou činnost a prý nelituje. "Vzhledem k mému věku, je to naprosto v pořádku," směje se předseda ivaňského autoklubu.

Silnou mezinárodní konkurenci nakonec oba jezdci Antonyovi před sebe nepustili po celý průběh závodu a s přehledem zvítězili. Drží si tak první místo v celkové tabulce mistrovství. "Už ani nemusíme jet zbývající tři závody, protože titul máme v kapse," radoval se otec Zdenek Antony, který prý prožíval nejnapínavější chvíle když závodil jeho syn.

"Chtěli jsme aby vyhrál, já osobně jsem závodil jen tak pro zábavu," uvedl. Už teď se prý oba těší jak patnáctiletý Zdenek co nevidět usedne za volant šestnáctistovky.


Text i ilustrační foto: Dáša Humpolíková
http://www.fotoafilm.eu

 


 
 
Fotogalerie:   MČR v autokrosu 2007, premiéra v Přibicích objektivem Dáši Humpolíkové

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose