www.car.cz
 

Pierre Kaffer - další hvězda v českém DTM. Již o tomto víkendu v Mercedesu DTM Mostě !!
     9.8.2007 06:26 - tisková zpráva


Mezinárodní okruhový šampionát ČR zvaný „České DTM“ pokračuje o víkendu v Mostě a fanoušci se mohou těšit na další nové jezdecké eso. Bude jím Němec Pierre Kaffer, expilot DTM, vítěz dvou závodů Le Mans Series a především slavné americké dvanáctihodinovky v Sebringu. Bývalý stájový kolega Tomáše Engeho ve formuli 3 nastoupí v týmu AMG M3000 Mercedes v sobotním tříhodinovém závodě. Po Alexi Yoongovi a Stefanu Mückem tak v barvách pražské sestavy nastoupí další pozoruhodný závodník.

Třicetiletý Kaffer vytvoří posádku s Václavem Nimčem, Antonínem Charouzem a Jarkem Janišem. Kvartet se bude střídat ve speciálu rhino’s Mercedes Benz AMG DTM CLK. V temně modrém O2 Mercedesu Benz AMG DTM třídy C se představí Kafferův krajan Stefan Mücke s Antonínem a Janem Charouzovými a Nimčem. Oba automobily připravují odborníci z týmu Charouz Racing System. Kaffer společně s Mückem a Janišem jsou jezdci, kteří poznali originální DTM na vlastní kůži.

Pierre Kaffer patří k nejlepším německým pilotům s věhlasem napříč celým motoristickým světem. Vyhrál prestižní závod F3 v Makau, v nejlepších letech této kategorie v Německu patřil k nejúspěšnějším pilotům, ještě předtím triumfoval ve formulích Ford i Opel Lotus. Pro sezonu 2004 byl nominován jako tovární pilot sestavy Audi Sport, v jejíž barvách získal řadu úspěchů.

S modelem Audi R8 zvítězil v závodech jako 1000km Nürburgringu či 1000 km Silverstone a hlavně – s Frankem Bielou a Allanem McNishem triumfovali ve slavné americké bitvě 12h Sebringu. Byl to jeho první start se sportovním prototypem. Ve 24 hodinách Le Mans skončil po startu z první řady pátý. Navíc pracoval na vývoji Audi R10 TDI.

Po vydařené sezoně ve sportovních vozech jej Audi nominovala do DTM. V něm patřil Němec žijícím ve švýcarském Salensteinu k nejrychlejším pilotům s rok starými auty. Letos závodí svěřenec manažera a šéfa týmu Spyker F1 Colina Kollese v sérii Porsche Carrera Cup. Ve hře jsou jeho další starty v MMČR Divize 4 i případné angažmá v týmu Škoda Charouz Racing System-Lola/Judd pro závody ve Spa Francorchamps a v Silverstone. Podrobnosti na www.pierre-kaffer.de.

Jezdci i stroje týmu AMG M3000 Mercedes jsou po čtyřech závodech prestižní Divize 4 v čele MMČR. Mezi jednotlivci vede Antonín Charouz před Václavem Nimčem. Mostecké závody budou zase o kus dramatičtější, neboť patří také do hodnocení zóny střední Evropy. Především v nedělním Sprintu tak bude velmi tvrdá konkurence, včetně silných speciálů z FIA Grand Turismo či DTM.

Pierre Kaffer: „Do Mostu se velmi těším. Trať dobře znám, závodil jsem zde s formulí Ford v roce 1995 a před šesti, sedmi lety jsem na severu Čech testoval formuli 3. Jsem jen zvědavý na novou šikanu po startu, ta za mých časů byl úplně jiná. Nabídka startu od Antonína Charouze mne okamžitě zaujala. Každá jízda se speciálem DTM je poutavá.

Jsem moc zvědavý na konkurenci, doufám, že týmu pomohu k úspěchu. K Česku mám docela blízko. S Tomášem Engem jsme byli v roce 1998 stájoví kolegové a dodnes jsme kamarádi. Kromě Mostu jsem několikrát závodil i v Brně. Poprvé v pětadevadesátém s formulí Ford, naposledy předloni v DTM.“

Stefan Mücke: „Poslední týdny jsem měl docela nabitý program, hlavně kvůli šampionátu FIA Grand Turismo. Takže žádná dovolená se zatím nekonala, ale zima se blíží (smích) a to bude čas, kdy nějaký delší odpočinek určitě plánuju. Za stáj AMG M3000 Mercedes jsem letos už třikrát startoval, nicméně každý nový závod je pro mě vždy opravdovou výzvou. Konkurence je velmi silná, už se těším na souboje. Profil mostecké trati mám stále raději, vždy se na ní dobře bavím.“

Antonín Charouz: „S Pierrem Kafferem se známe dlouho, stejně tak výborné vztahy mám s jeho manažerem Colinem Kolesem, šéfem týmu Spyker F1. Pierre byl a stále je ve hře pro starty s naším týmem Škoda Charouz Racing System-Lola/Judd v Le Mans Series. Doufám, že se mu závod v Mostě bude líbit. Syna Honzu nechávám jet poté, co ve 24 hodinách Spa závodil s Lamborghini Gallardo GT3.

Před jeho dalším startem s naším prototypem Lola B07/17 v 1000 km Spa je jízda s Mercedesem Benz AMG DTM třídy C příjemným mezistupněm. Pro Jarka Janiše je to klasický trénink  i Adama Lacka v Porsche 996 GT3 Cup. Na sebe jsem naštvaný. Chtěl jsem se na tento víkend pořádně připravit, ale nestihl jsem to. Měl jsem a mám neuvěřitelně práce, hlavně s problémy k vůli Tomáši Engemu.“

Václav Nimč: „Já jsem si za roky závodění na mostecký okruh jaksi nezvykl. Nemám ho prostě moc v lásce. To třeba slovenské Piešťany, které nás čekají hned příští týden, budou hodně jiné, pro mě doufám příjemnější. Je to sice letištní okruh, ale často se tam jede proti zdi a to je třeba mít pořádné závodnické srdce, které, doufám, mám na správném místě. Na letištích jsem navíc závodil v dobách mého působení v německém Superturismu, takže jsem na to vcelku zvyklý.

Loni jsem v Piešťanech vyhrál, snad se mi bude dařit i letos. Pro mostecký Sprint mám nachystané dvě zásadní změny – nové nastavení podvozku a nové pneumatiky Michelin. Můj vůz je proti špičce přece jen trošku starší, chci konkurenci stačit, tak vymýšlím novinky.“

Nasazení dalších vozů společnosti Charouz Racing System, či jezdců BPA sport marketing a.s. v MMČR Divize 4 v Mostě:
Porsche 996 GT3 RS st. č. 18 – Milan a Jan Urbanovi, třetí pilot bude upřesněn
Porsche 996 st. č. 77 – Petr Charouz, Antonín Blažek, Adam Lacko

Harmonogram MMČR D4/Zóna ME v Mostě
Pátek 10. 8.

16.00 – 16.30 kvalifikace Sprint
17.20 – 18.00 kvalifikace vytrvalostní
Sobota 11. 8.
12.30 – 12.40 warm up vytrvalostní
14.40 – 17.55 závod na 3 hodiny
Neděle 12. 8.
10.40 – 10.50 warm up Sprint
13.55 – 14.40 Sprint na 13 kol
Internet: www.autodrom-most.cz

Průběžné pořadí MMČR Divize 4 po 6. z 12 jízd
1. A. Charouz 58
2. Nimč 48
3. Maděryč 37
4. Mücke 30
5. Bezák (Švýc.) 25
6. Lacko 18
Pohár týmů
1. AMG M3000 Mercedes 51
2. BRT 35
3. Alfa Romeo Hardware Team a Alcatel – Lucent Motorsport 20
Internet: www.autoklub.cz

Kalendář MMČR na okruzích, Divize 4
27.-29.dubna   Brno
11.-13. května   Most
8.-10. června     Most
10.-12. srpna     Most
17.-19. srpna     Piešťany (SR)
21.-23. září        Brno (FIA Grand Turismo)
13.- 14. října      Brno (A1 Grand Prix)
Internet: www.autoklub.cz

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Lausitzring - Porsche Carrera Cup, foto J. Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose