www.car.cz
 

Brněnský závodník Mičánek junior bude o víkendu závodit na Sachsenringu
     10.8.2007 12:37 - tisková zpráva


Dvacetiletý brněnský automobilový závodník Jiří Mičánek se o víkendu představí v závodě Porsche Super Sport Cup na okruhu v německém Sachsenringu. Mičánek je společně s dalším Brňanem Vladimírem Hladíkem pravdielným účastníkem jiného seriálu Porsche Carrera Cup, nyní ale využívá přestávku mezi jednoltivými podniky k nasbírání závodních kilometrů.

Seriál Super Sport Cup se sice jezdí se stejnými vozy Porsche 996 a 997, ale má jiný rozpis. Startují v něm hlavně němečtí piloti, které doplňují jezdci z Rakouska a Švýcarska. Na každém místě se jedou vždy dva sprinterské závody na 30 minut. Jeden v sobotu a druhý v neděli. Letošní seriál Porsche Super Sport Cup má šest dílů. První tři se už odjely v květnu na Hockenheimu, v červnu na Oscherslebenu a v červenci v belgickém Spa.

"Máme dva důvody k víkendovému startu. Jednak potřebujeme testovat náš stroj a také je nezbytné sbírat závodní kilometry. Dva sprinterské závody po půlhodině určitě zpestří poněkud dlouhou přestávku," tvrdí šéf stáje Mičánek senior.

Okruh na Sachsenringu znají hlavně zájemci motocyklového sportu, jezdí se na něm pravidelně před Brnem i jeden ze závodů seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Automobily ale na Sachsenringu příliš často nezávodí.

"Na tomto okruhu jsme také ještě nikdy nebyli ani testovat. Sachsenring slouží hlavně jako středisko pro školu smyků a přípravu řidičů. Pouze zhruba dvacet dnů v roce je vyhrazeno závodnímu programu. Porsche Super Sport Cup tuto možnost využívá," dodal Jiří Mičánek junior.

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Jiří Mičánek junior před startem v PSSC na Sachsenringu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose