www.car.cz
 

POZVÁNKA na Mezinárodní Mistrovství ČR Dragsterů
     Pavel Jelínek


Ve dnech 5. - 6. června přivítá letiště v Hoškovicích u Mnichova Hradiště jezdce těch nejsilnějších motocyklů - dragsterů. Letos již podruhé, zato však s účastí jezdců evropské třídy Super Twin Top Gas. Přihlášeno je skoro 50 našich jezdců. Třída Top Gas, která čítá přes 20 jezdců, zde zahajuje svojí letošní sezónu, a dá se očekávat, že pro první letošní body si většina z nich do Česka přijede.

Součástí tohoto závodu je závod automobilů - Privat sprint Corvette. Do tohoto závodu je přihlášeno přes 20 vozů Corvette z Česka, Rakouska, Německa, Švýcarska. Závod dragsterů v Hoškovicích má vždy bohatý doprovodný program. O ten se postarají kaskadéři Marek Matoušek, Aleš Polák a Pepa Sršeň. A jako perlička je již tradiční Ladyś Sprint, do kterého se mohou přihlásit děvčata, která mají motocykl a chtějí si zazávodit.
V sobotu 5. června od 12.00 hod. začnou kvalifikační jízdy motocyklů - dragsterů, v 16.00 hod. kvalifikační jízdy automobilů Corvette. V neděli od 9.00 hod. začne přestavením jezdců hlavní závod dragsterů, pak bude následovat doprovodný program a od 14.00 hod. začne závod automobilů Corvette.

Pro diváky je zajištěno občerstvení, půjčovna minibiků, vyhlídkové lety... Parkování je přímo na letišti zdrama.
Vstupné je 150,- Kč a vstupenka je platná pro oba dny.
Více informace a soutěž o vstupenky na www.dragster.cz.
Pořadatel: Yvona Kneblová, Knebl Drag Promotion, tel: 604 640163

Evropská dragsterová třída Super Twin Top Gas
Třída Super Twin Top Gas je evropská třída, která čítá přes 20 jezdců převážně z Německa, Holandska, Itálie. Svého zástupce zde má i Česká republika a to Václava Hutlu s jeho třílitrovým monstrem.
Je to třída speciálních motocyklů s dvouválcovým motorem, ať už řadovým nebo do V. Převažuje však motor do V ve stylu Harley Davidson s obsahem okolo 2600 ccm. Tyto motory mohou spalovat pouze benzín a mohou být přeplňovány buď mechanickým kompresorem nebo turbem. Speciální paliva a vstřik N2O je zakázán. Výkon těchto monster je kolem 300 HP. Můžeme zde však vidět i motor Ducati přeplňovaný kompresorem. S touto značkou je neodmyslitelně spojen Holandský jezdec Herman Jolink, který se pravidelně umísťuje na předních místech. Nejlepší časy se pohybují pod 8 s na 1/4 míle. Loňským vítězem seriálu Top Gas Serie byl Axel Seifert z Německa na svém velkoobsahovém stroji HD. Více informací o této třídě na www.topgas.com.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose