www.car.cz
 

Vozy BRT mosteckou tříhodinovku nakonec po vzájemné kolizi nedokončily
     13.8.2007 17:48 - tisková zpráva


Páteční Most: Druhé a třetí místo na roštu

 

Docela zajímavý průběh měly mostecké kvalifikace před víkendovými závody Supersport Trophy 2007. Bohemia Racing team se v mistrovské Divizi 4 držel na čele startovního pole a Milan Maděryč vybojoval třetí pozici pro nedělní sprint. Spolu s Tomášem Kostkou a Thedem Björkem budou na startu sobotní tříhodinovky stát v první řadě na druhém místě.

 

Počasí neukazovalo zrovna příznivou tvář a zpočátku pršelo. Pak ale déšť ustal, trať osychala a časy se začaly zlepšovat. „Je pravda, že právě počasí bude o tomto víkendu klíčové. Auto je perfektně připraveno a funguje,Replica Watches na rozdíl od konkurence jsme nemuseli měnit motor,“ řekl před zahájením tréninků pilot Milan Maděryč. V tréninku pak během jedenácti kol dokázal zajet nejrychlejší kolo v čase 1minuta a 35,570 sekundy, což obnáší průměrnou rychlost 158,925 km/h!

 

Během následujícího tréninku pro tříhodinový vytrvalostní závod se ve voze střídali postupně Maděryč, Kostka a Björk. Tomáš Kostka měl ale defekt přední pneumatiky a než bylo všechno dáno do pořádku, dostala se naplánovaná tréninková strategie do nepříjemného skluzu. Švédský jezdec pak už neměl dostatek času na zajetí lepšího, než druhého nejrychlejšího času. „Nic se neděje, pořád to je start z první řady na roštu. Jsem každopádně velice rád, že jsem zase tady. Moc se mi tu líbí,  atmosféra v týmu je výborná a musím se přiznat, že jsem se do Česka už moc těšil,“ svěřil se Thed.

 

V pátek také proběhlo volné testování Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu. Jiří Gottwald i Michaela Pešková se skvěle připravenými pohárovými speciály odkroužili dostatek kol pro získání dobrého pocitu a finální jemné doladění pro sobotní kvalifikace. „Jestli se cítím na Superpole? Jistěže ano,“ lakonicky konstatoval Jirka Gottwald.

Velký mostecký závodní víkend zkrátka startuje a BRT v něm hodlá uspět co nejlépe.

(10.8. 2007)

 

Vozy BRT mosteckou tříhodinovku nedokončily

 

Smolný den zažil Bohemia Racing Team během soboty na Autodromu Most. Tříhodinový závod pro technické potíže nedokončil ani jeden vůz AUDI. Alespoň Superpole poháru Octavií přinesl deváté místo na startu pro Jiřího Gottwalda. Michaelu Peškovou ale trápil posilovač řízení a bude startovat až jednadvacátá.

 

Tříhodinovku rozjížděl Thed Björk a po letmém startu držel třetí pozici z kvalifikací. Vůz ale začínal mít potíže s posilovačem řízení a také s levým předním kolem, jehož zavěšení bylo poškozeno v dopoledním warm-upu po kontaktu s jedním z polských závodníků. Okolo poloviny závodu pak došlo k nepříjemné situaci před mosteckým postem dvanáct. Tomáš Kostka předjížděl o kolo druhé týmové AUDI specifikace Supertourismo, které v tu chvíli řídil Mirek Forman.

 

Speciál z DTM byl kvůli problémům se servem hůře ovladatelný a Forman si prý navíc blížícího se rychlejšího vozu všiml pozdě. Došlo k mírnému kontaktu, při kterém bylo na kevlarovém stroji poškozeno zavěšení pravého zadního kola. Kostka přijel do boxů a poté, co mechanici zrevidovali stav  vozu, padlo rozhodnutí o předčasném ukončení závodu. Ani Supertourismo pak tříhodinovku nedokončilo kvůli problémům s kabely ke svíčkám a potom pro povolený držák převodovky.

 

"Musím říct, že tolik smůly jsme si snad ani nezasloužili," řekl večer Milan Maděryč. Richard Mille Replica "Před dvěma hodinami jsme rozhodli, že tu v Mostě končíme a nebudeme startovat v zítřejším sprintu ani za týden v Piešťanech. V současnosti totiž nejsou k dispozici nová serva snad nikde v Evropě, protože celá dodávka, kterou získalo tovární oddělení AUDI Sport, byla vadná. Pak ale svitla naděje.

 

Inženýři z Německa  zafungovali dokonale, prý dokonce přerušili dovolenou a do rána by zde mělo být funkční servo přivezené přímo z Ingolstadtu. Opět se prostě potvrdilo, že přístup AUDI Sport k partnerům je ukázkově profesionální a my snad v neděli přeci jen odstartujeme," dodal jezdec.

 

Slov o nebývalém přídělu smůly v týmovém stanu padlo ještě mnoho. Jaroslav Páral, který jel ve společné posádce s týmem Alcatel Lucent Motorsport, si ale pochvaloval, že v první hodině se Supertourismo chovalo výborně. "Už na ojetých gumách jsem jezdil lepší časy, než v kvalifikaci a vedl jsem v kubatuře dvoulitrů. Škoda, že nás pak technika takhle zradila, mohl to být pěkný závod," řekl Páral.

 

V kvalifikacích na závody Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu předvedl Jirka Gottwald velice pěkné výkony. V měřeném tréninku skončil desátý a v Superpole si ještě o místo polepšil. Míša Pešková se trápila s nefunkčním posilovačem řízení, který jí nedovolil zajet lepší, než jednadvacátý čas. I tak ale na soupeře neztrácela mnoho. Závod bude ovšem podle ní o něčem úplně jiném.

 

Mostecká neděle tedy rozhodne...

 

(11.8. 2007)

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most, momenty závodů D4 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose