www.car.cz
 

Pohár Octavií v letním Mostě: Gottwald smůla, Pešková body za osmé místo
     13.8.2007 18:06 - tisková zpráva


Za největšího smolaře mosteckého víkendu octavií při Supersport Trophy 2007 lze bez nadsázky označit Jiřího Gottwalda. Nedokončil totiž ani jeden ze dvou závodů. Michaela Pešková v první jízdě nebodovala, ale ve druhé byla klasifikována jako osmá a vybojovala sedm bodů.

 

První závod byl celkem dobře rozjetý pro Gottwalda, který z devátého místa postupoval vpřed. Michaela se při soubojích opět dostala do kontaktu s Laurou Hájkovou  a pravděpodobně následkem toho došlo k defektu přední pneumatiky. Míša se dobelhala do boxů, dostala nové kolo a vyrazila z konce startovního pole do dalších bojů. Závod pak byl   nepříjemně poznamenán obrovským karambolem tří vozů a byl nakonec červenými vlajkami zastaven.

 

Gottwald byl v té chvíli sedmý a Michaela poslední. Po restartu zbytku závodu na pět kol souboje pokračovaly, jenže Gottwald byl tvrdě atakován Petrem Fulínem a následkem byla totální destrukce zavěšení levého zadního kola a závod pro něj skončil. Vzhledem k jízdě z konce pole nebodovala ani Michaela.

 

Během pauzy se mechanici pokoušeli dát do pořádku ošklivě poškozené zavěšení zadního kola na Gottwaldově autě. „Jenže v tom šibeničním časovém limitu se tak rozsáhlé poškození zkrátka odstranit nedalo. Kolo bylo vyvalené, byly zohýbané čepy, táhla, těhlice, prostě všechno. Do druhého závodu Jiří odjížděl na rošt a nebylo jasné, jestli to vůbec bude fungovat,“ líčil šéfmechanik Miroslav Táborský. 

 

Jak se později ukázalo, vůz skutečně neposlouchal s Gottwald musel po devíti kolech odstoupit.

 

Michaele naopak tentokrát přálo štěstí. Při postupu z konce startovního pole vybojovala několik duelů a ve druhé půlce bitvy už se blížila k první desítce. Před koncem byla ještě nechtěným aktérem jednoho z mnoha karambolů závodu, ale nakonec ji startmaršál odmávl na deváté pozici. Jury pak ještě osmého Aleše Jiráska penalizovala pětadvaceti sekundami k celkovému času a to Michaele vyneslo osmé místo, za které si k dosavadním šesti mohla do tabulky připsat dalších sedm cenných bodů a posunula se na dvanáctou pozici průběžně.

 

Je škoda toho konfliktu, kdy mě Bohuslav vyhnal z trati, mohlo to být ještě lepší. Omlouval se mi, ale po závodě už s tím nic nenadělám. Po trochu rozpačitém začátku se mi tenhle víkend dařilo lépe a tak se těším na pokračování pohárových závodů,“  řekla studentka.

 

V hodnocení soutěžících se Bohemia Racing Team drží stále na čtvrtém  místě. Nezbývá, než doufat, že při pokračování Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu za dva týdny v Mostě svitne naděje na další body a postup vzhůru.

 

(12.8. 2007)


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2007: havárie Hájka do Kárného a Bareše, foto Dan Michl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose