www.car.cz
 

Nová jezdecká posila KBS David Čadek prohnala v Bechyni domácí elitu
     15.8.2007 09:35 - tisková zpráva


O VÍKENDU POKRAČOVAL ČTVRTÝM PODNIKEM DOMÁCÍ ŠAMPIONÁT MEZ MČR ENDURO (11.-12.07.2007-Bechyně)
Nová jezdecká posila KBS UAMK Teamu Unhošť David Čadek prohnala v Bechyni domácí elitu endura
 

Čtvrté pokračování domácího šampionátu se uskutečnilo v okolí Opařan nedaleko Tábora, s tím že start a veškeré zázemí se letos přestěhovalo do Bechyně. Pořadatelé připravili necelých 70 km dlouhý okruh, který se jel po oba dva dny vždy třikrát.

Až na několik nepříjemných blátivých úseků s hlubokými kolejemi, kde nebyla nouze utopit motocykl, jeden nepříjemně prudký a dlouhý sjezd do rokle se dal okruh v pohodě obrazit. Jízdu akorát ztěžoval kluzký povrch po vydatných pátečních a sobotních dešťových přeháňkách. Nejobtížnější a zároveň nejzajímavější byl endurotest. Ten pořadatelé připravili na z části na louce a v lese.

Některé úseky byly opravdu velice náročné a to nejen díky nepříjemnému bahnu, ale i utvořeným hlubokým kolejím, místy plných vody. Obzvlášť v neděli v prvním kole, po něm byl nejtěžší úsek vypuštěn, se jezdci značně potrápili. Zajímavý byl endurotest i svoji délkou. Nejrychlejší jezdci se dostali občas i těsně pod hranici šesti minut, většina byla ale o půl až jednu minutu pomalejší.

Krostest se jel na šikmé travnaté louce s delšími sjezdy a několika mezičkami, přes které se skákalo. Po dešti se ale i tady utvořila pěkná klouzačka a tak se bylo na co dívat. Jinak kros test měřil kolem dvou minut, ale i tady byly vidět rozdíly.

Nás potěšilo, že se zadařilo naší nové posile Davidu Čadkovi, který na úvod svého endurového vystoupení nenašel přemožitele ve třídě E2 a v absolutním hodnocení bez rozdílu kubatur obsadil první den druhé místo čtyři a půl sekundu za vítězným Vítem Kuklíkem. V neděli ho už o dvě vteřiny porazil a vyhrál nejen třídu E2, ale i absolutně. Bylo zajímavé se na oba aktéry bojující o vítězství, jak do jízd o vteřinky na testech opravdu vkládají vše a jeden druhému nic nedaruje. Opravdu pěkné zpestření soutěže v Bechyni.

Kromě Čadka se dařilo konečně dle představ i našim juniorům. Především Jakub Horák na delším edurotestu ukazoval, že mu opravdu učinkování v seriálu mistrovství světa už hodně dalo. Jeho časy, které na testech zajížděl byly srovnatelné s domácí špičkou. První den jen chybou a pádem na posledním endurotestu přišel o vítězství ve třídě a absolutním pořadí juniorů.

Nakonec z toho bylo 3.místo v E1, když vyhrál Pavel Melichar, před Tomášem Dokoupilem a 2.místo v Absolutním pořadí juniorů za Tomášem Dokoupilem. Druhý den si Horák vše vynahradil a vyhrál jak juniory, tak třídu E1 a dokázal vybojovat i 3.místo v absolutním hodnocení všech jezdců. Skvělým vystoupením po oba dny ukázali i další dva junioři z našeho týmu, že se dlouhodobá práce s mladými vyplácí.

Tomáš Loukota vybojoval v E1 4.a 2.místo, v absolutním pořadí juniorů pak 3.a 2.místo a Lukáš Sedláček si dojel ve třídě E2 rovněž pro 4.a 2.místo a v absolutním pořadí juniorů pak pro dvě 4.místa. Při závěrečném nedělním vyhlašování vítězů jednotlivých tříd se to na bedně pěkně žlutilo. Za podaný výkon tak patří všem našim poděkování.

Třídu E3, ve které nemáme žádného předního jezdce opět suveréně ovládl Vít Kuklík, který po oba dva dny vyhrál a k tomu si ještě připsal již zmiňované 1.a 2.místo v absolutním pořadí. V E3 se ještě velmi solidním vystoupením představil i další uvažovaný člen endurové reprezentace na šestidenní v Chile a dosud především motokrosař Michal Kadleček. V neděli měl na těžkém endurotestu v prvním kole sice potíže, ale v sobotu nestačil v kubatuře E3 pouze na Kuklíka.

Příští soutěž se uskuteční 25.-26.08 2007 ve Mšeně a šampionát vyvrcholí v polovině října v Bohdalovicích.

Prozatím neoficiální nominace českého Trophy teamu do Chile na ISDE :
Gottvald Zdeněk 250 4T Husqvarna, Zaremba Jan KTM 450, Roman Michalík BETA 450, Michal Kadleček KTM 450, Víťa Kuklík KTM 530, David Čadek KTM 530
Trophy Team juniorů nestartuje

Kompletní výsledky z Bechyně, včetně přeboru a průběžného pořadí

Jinak zkráceně MEZ MČR
1. den:
E1: 1. Melichar (KTM/UFO), 2. Dokoupil (Kawasaki/Betong Haruda), 3. Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť).
E2: 1. Čadek (KTM/KBS ÚAMK Unhošť), 2. Z. Gottvald (Husqvarna/Motoklub Jiřetín), 3. Rudolf (KTM/Betong).
E3: 1. V. Kuklík (KTM/SKMP Praha), 2. Kadleček (Beta/Jiřetín), 3. Scheder (Husaberg/Shell Advance).
Absolutně:  1. V. Kuklík (KTM/SKMP Praha), 2.Čadek (KTM/KBS UAMK Unhošť), 3. Z. Gottvald (Husqvarna/Motoklub Jiřetín),
Absolutně Junioři: 1.Dokoupil (Kawasaki/Betong Haruda), 2.Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť), 3.Loukota Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť)

2. den:
E1: 1. Horák, 2. Loukota (oba KTM/KBS ÚAMK Unhošť), 3. M. Kuklík (KTM/SKMP Paha)
E2: 1. Čadek, 2. Sedláček (Beta/KBS ÚAMK Unhošť), 3. Rudolf.
E3: 1. V.Kuklík , 2. Šíp (KTM/Betong), 3. Poslední (KTM/SKMP Praha)
Absolutně:  1. Čadek (KTM/KBS UAMK Unhošť), 2. V. Kuklík (KTM/SKMP Praha),  3. Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť)
Absolutně Junioři: 1. Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť), 2. Loukota Horák (KTM/KBS ÚAMK Unhošť) 3. M.Kuklík (KTM/SKMP Praha), Průběžné pořadí (po 4 ze 6 závodů):
E1: 1. M. Kuklík b. 173, 2. Horák 158, 3. M. Gottvald 158.
E2: 1. Rudolf 176, 2. Z. Gottvald 164, 3. Malát (Husqvarna/Unhošť) 129.
E3: 1. V. Kuklík 200, 2. Poslední 162, 3. Šíp 144,

KBS


 
 
Fotogalerie:   Interserie Sprint Challenge 2007, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose