www.car.cz
 

Přípravy Barum rally Zlín finišují. Do startu zbývá týden!
     17.8.2007 19:39 - tisková zpráva


Týden před startem letošního ročníku Barum rally Zlín se sešli zástupci ředitelství soutěže, Zlínského kraje a generálního sponzora společnosti Barum Continental, spol. s r.o., aby informovali novináře na tiskové konferenci v prostorách expozice Baťova mrakodrapu o posledních aktuálních informacích a finišujících přípravách.

 

Zlínský kraj vnímá Barum rally Zlín jako významný podnik směřující k podpoře cestovního ruchu a zviditelnění kraje nejen u nás, ale v celé Evropě. Jsme plně připraveni na nadcházející dny, kdy proběhne samotná soutěž a také jsme plně rozhodnuti pomoci Barum rally Zlín do příštích let ještě více, a to jak materiálně, tak i finančně,“ řekl mluvčí Zlínského kraje Patrik Kamas. Jak dále dodal, i to je důvod, proč vedení kraje v čele s hejtmanem Liborem Lukášem dává ředitelství soutěže větší prostor k nezbytnému zázemí.

 

Partnerství mezi společností Barum a Barum rally Zlín trvá již tři desítky let a myslím si, že podobná spolupráce nemá u nás obdob. Barum si tohoto nesmírně váží a letos jsme navíc i velmi vděčný. Díky zařazení soutěže do šampionátu IRC, která se jede pod patronací satelitní společnosti Eurosport se tak naše značka ukáže divákům po celém světě a to po dobu osm a půl hodiny. Myslím, že není třeba dále zmiňovat, co to pro nás znamená být na Eurosportu,“ uvedl ing. Roman Stiksa, zástupce generálního sponzora rally Barum Continental, spol. s r.o.

 

V čele pořadatelského štábu stojí od prvních ročníků barumky ředitel rally Miloslav Regner: Za týden budou již vrcholit přípravy na start letošního ročníku. Podařilo se nám do Zlína přilákat jedno z nejkvalitnějších jezdeckých obsazení v historii rally. Do rally odstartuje 13 jezdců s prioritou FIA B a 15 vozů kategorie Super 2000. O celkové kvalitě také svědčí počet vozů třídy N4, který přesáhl číslo 50, což jinde také nemá obdobu.

 

Konkurence letos bude opravdu velká a diváci uvidí na trati rychlostních zkoušek nespočet soubojů. Očekáváme rovněž velký divácký zájem. Při průběhu soutěže chceme vše zvládnout na sto procent. Věřím, že se barumka opět zařadí organizačně mezi nejlépe hodnocené rally.“ 

 

Tiskové konference se zúčastnil zlínský jezdec Jan Jelínek, který odstartuje na voze Mitsubishi Lancer EVO IX v barvách týmu Pospa Rally Team. „V loňském  roce jsme nedojeli do cíle, respektive nás potkala porucha hned v úvodu soutěže ve Slušovicích. Letos by jsme rádi soutěž dojeli do cíle a hlavně nás láká porovnání našich schopností ze zahraniční konkurencí a také našeho lancera EVO IX s třídou Super 2000,“ upřesnil Jelínek.

 

Další regionální jezdec Jaromír Tarabus se představí na voze Suzuki Swift S1600 v barvách AK Rallysport Příluky v AČR a nejraději by letošní barumku ve své třídě A6 vyhrál: Konkurence je letos opravdu velká, což nás ještě více láká poměřit síly. Potřebovaly bychom, co nejvíce bodů do mistrovství České republiky, proto se chystáme závodit na plný plyn.“

 

Letošní ročník populární Barum rally Zlín, letos poprvé zařazený do seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC), se pojede ve dnech 24. až 26. srpna a poskytne divákům u rychlostních zkoušek kvalitní konkurenci, jakou Česká republika ještě nezažila!

 

 

Ve Zlíně 16. srpna 2007                    Roman ORDELT, Ondřej DAŇA

      tiskové středisko      Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   TK k Barum rallye 2007 ve Zlíně, foto Zlín press

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose